Economia

PESCA

El pla de recuperació de la tonyina dóna resultat

El coordinador del programa d'investigació de l'ICCAT sosté que no és necessari reduir el volum de captures ni crear santuaris

Els ecologistes insisteixen en la prohibició de la pesca industrial

L'organisme internacional que regula la pesca de túnids, l'ICCAT, es reunirà entre el 19 i el 27 de novembre a París per avaluar el resultat del pla de recuperació de la tonyina roja. Un pla que, segons va explicar el coordinador del programa d'investigació de l'ICCAT, Antonio di Natale, en unes jornades a l'Ametlla de Mar, està millorant la situació del recurs. “És un pla dur que s'està desenvolupant de manera eficient”, va assenyalar Di Natale. De tota manera, els darrers informes de l'ICCAT apunten que l'estoc de tonyina roja s'està recuperant i proposen un total admissible de captures entre 0 i les 13.500 tones actuals. Per la seua banda, Di Natale assegura que l'activitat pesquera no és l'únic factor que ha perjudicat l'espècie, sinó que el canvi climàtic ha estat un factor determinant. De les 13.500 tones anuals de tonyina roja que es poden capturar, la flota d'encerclament en té una quota de 2.563 i, concretament, les embarcacions de l'Ametlla de Mar disposen de 760 tones.

Amb tot, la comissària europea de Pesca, Maria Damanaki, no és tan optimista i ha plantejat als ministres de Pesca de la Unió Europea que es redueixi a la meitat el volum de captures de pesca de tonyina roja. Una mesura que pretenia defensar a la reunió de l'ICCAT, però que la majoria de ministres van rebutjar de ple. I una de les que s'hi van oposar va ser la ministra espanyola, Rosa Aguilar, que valora positivament el resultat del pla de recuperació. Aguilar va reconèixer que el sector pesquer té “realitats diferents” a l'Estat, amb relació a les diferents arts i a la petició de les arts tradicionals, com l'almadrava, a què s'impose una moratòria a la flota d'encerclament.

Per la seua banda, els grups ecologistes lamenten la posició d'Aguilar i reclamen una vegada més la prohibició de la pesca industrial i la creació d'un santuari a les Balears.

LA XIFRA

760
tones
és el volum de captures de la flota d'encerclament de tonyina que té la base al port de l'Ametlla de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona