Economia

masdenverge

Els afectats pel gasoducte exigeixen suport polític

Un centenar de pagesos es van tornar a trobar ahir en una finca de Masdenverge afectada per les obres

Acorden promoure noves actuacions i canvis en l'actual llei d'expropiació forçosa

Els pagesos afectats pel desdoblament del gasoducte Tivissa–Paterna que l'empresa Enagás està construint en diversos trams de les comarques ebrenques, amb l'objectiu de doblar la capacitat de l'actual conducció, estan en peu de guerra. Després de la concentració de dimecres, un centenar de pagesos, sota el comandament d'Unió de Pagesos (UP), es van tornar a trobar ahir en una finca de Masdenverge afectada per les obres, on van celebrar una assemblea per promoure noves actuacions i canvis en l'actual llei d'expropiació forçosa.

El coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó, va anunciar que el proper 19 de novembre es reunirà amb la subdelegada del govern de l'Estat a Tarragona, Teresa Pallarés, per demanar millores en la llei que regula les expropiacions, així com indemnitzacions més justes per als afectats. Els pagesos reunits, però, van lamentar-se per una trobada que, al seu parer, arriba massa tard i van acordar elaborar un document conjunt la propera setmana, a mode de moció, que enviaran a totes les institucions de les Terres de l'Ebre, per rebre el suport polític que creuen que els falta. “Hem de comunicar-nos amb tots els ajuntaments del territori afectats i demanar suport, ja que això està passant en termes municipals, on els alcaldes també hi tenen a dir”, va demanar Montesó. Els pagesos van recordar que aquesta ha de ser una lluita de tothom. “No ens podem mobilitzar només els afectats, hem d'apel·lar a una reflexió moral de la societat i que tothom tingui consciència de contribuir”, va reclamar un dels presents. També es va proposar engegar un procés de recollida de firmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA