La crisi provoca un Primer de Maig reivindicatiu a l'Ebre, després de gairebé vint anys

Més de 300 persones convocades pels sindicats UGT i CCOO –la USOC va optar per participar en la manifestació de Barcelona amb pancarta pròpia– es van manifestar ahir a Tortosa «per plantar cara a la crisi», com es podia llegur en la pancarta que encapçalava la marxa. De fet, en la manifestació hi va haver una important presència de treballadors de les empreses Cristales Guardiola ACM i Colors Ceràmics, que actualment es troben en una situació complicada –els primers, pendents d'un concurs de creditors, i els segons, amenaçats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO)–. Els treballadors d'aquestes dues empreses, totes dues de Tortosa, es van manifestar amb pancarta pròpia, i també es van poder veure alguns treballadors de la Lear de Roquetes, tot i que sense pancarta. «Estem en una situació catastròfica. No hi ha cap empresa del territori sense un ERO real o forçat», va manifestar en el seu parlament el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, que va reclamar el suport del govern. «Que una empresa de vuitanta treballadors tanque a les Terres de l'Ebre té la mateixa repercussió social que a Barcelona ho faça una de 2.000, i aquí no se'ns fa cap cas», va lamentar Miró, que va fer una crida a la unitat. «No estem disposats a pagar una crisi que no hem provocat», va afegir per la seua banda el responsable territorial de CCOO, Josep Casadó. Tots dos van valorar molt positivament la participació en la manifestació d'ahir i van destacar que feia vint anys que no se'n celebrava cap a Tortosa pel Primer de Maig, ja que els treballadors i sindicalistes més conscienciats optaven per afegir-se a les manifestacions de Barcelona o Tarragona, i a l'Ebre es limitaven a fer un esmorzar popular.

«Lo treball és vida»

Els manifestants van sortir amb una puntualitat alemanya de la seu dels sindicats a dos quarts de dotze, sota una pluja suau però persistent, i van acabar a la plaça de l'Ajuntament, on es va llegir un manifest. L'encarregat de llegir-lo va ser l'escriptor de la Ribera d'Ebre Andreu Carranza. Després hi van intervenir els representants dels treballadors i el president del comitè d'empresa de Cristales Guardiola. «Ens volen fer fora amb almoina», va denunciar. «Lo treball és vida, no al tancament», va manifestar per la seua banda el secretari d'organització del Metall, la Construcció i Afins d'UGT, Lluís Calabuig, també treballador de Guardiola. L'acte va acabar amb La internacional, «un himne que podia semblar caducat però que amb la crisi cobra novament actualitat», va dir el secretari d'UGT. Alguns el van cantar amb el puny alçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

Brussel·les exigeix a Booking complir amb les restriccions de la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona