Economia

economia

Uns 300 treballadors d'Indo es mobilitzen contra l'ERO

Acomiadaran 294 empleats, trenta dels quals són de la planta de Tortosa

Uns 300 treballadors d'Indo es van concentrar ahir a Barcelona per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat fa poc pel grup, que preveu l'acomiadament de 294 empleats a tot l'Estat. A la concentració, convocada per CCOO i la UGT, hi van prendre part treballadors de Tortosa, València, Sant Cugat i altres ciutats on l'empresa té plantes operatives, segons el delegat de la UGT a Indo, Blas Sánchez.

Aquesta és la primera de les set jornades de vaga convocades per CCOO i la UGT, amb què es preveu mobilitzar les plantilles del grup els dies 9, 10, 13, 14, 15, 16 i 17 de desembre.

Dels treballadors afectats per l'ERO, 143 pertanyen a les indústries d'òptica –dedicades a la fabricació de muntures d'ulleres– situades a les plantes tarragonines de Tortosa i Vilobí del Penedès, així com als outlets de la Roca del Vallès (Barcelona) i Madrid. També afectarà Optifactories, vendes, disseny i màrqueting.

A la resta de centres, afectarà 66 persones de la seu central d'Indo Internacional a Sant Cugat del Vallès, entre altres. El fabricant d'ulleres es troba en concurs de creditors i el seu pla de viabilitat preveu que abandoni la fabricació i es concentri en l'activitat comercial de productes d'alt valor afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.