Economia

amposta

Futuro Ciudad Amposta obre sense llicència comercial

L'empresa assegura que té tots els permisos i diu que “es tracta d'informacions interessades”

S'inauguren les galeries de l'eix comercial vinculades a la futura obertura de Carrefour

La primera fase del nou complex comercial d'Amposta, situat al costat de la plaça de la Castellania, es va inaugurar ahir amb tots els honors però sense la pertinent llicència comercial. Així ho van assegurar a aquest diari fonts del govern. Es tracta d'un permís que expedix la direcció general de Comerç i que és obligatori per als establiments comercials col·lectius, com és el cas de les galeries comercials que ahir es van inaugurar a Amposta, que ocupen una superfície de 2.300 metres quadrats i inclouen una trentena de botigues i locals comercials. La promotora del projecte, Futuro Ciudad Amposta SL, sí que té llicència comercial per obrir el Carrefour, encara en obres, i segons sembla hauria d'haver demanat l'ampliació d'aquesta llicència per cobrir la resta d'instal·lacions de tot l'equipament comercial. De fet, la llicència comercial és un permís previ a la llicència d'obres i a la construcció dels establiments comercials. El fet de no disposar d'aquest document representa incórrer en una infracció de lleu a greu, en funció dels metres quadrats, i el preu de la sanció oscil·laria entre els 60.000 i els 300.000 euros.

Fonts de l'empresa van negar ahir totalment els fets. “Es tracta d'informacions interessades per fer mal a l'empresa, jo em fio dels tècnics de la casa i puc assegurar que tenim tots els papers en regla”, manifestava un representant de Futuro Ciudad Amposta SL, constatant que no deixa de ser “curiós” que aquesta denúncia es faça a poques hores per la inauguració oficial.

“És un tema de la direcció general de Comerç i l'Ajuntament no hi entrem”, va assenyalar per la seua banda, l'alcalde Manel Ferré, que va explicar que representants dels serveis territorials de Comerç a l'Ebre s'havien posat en contacte amb ell ahir mateix per informar-lo de la presumpta “anomalia”. “Creiem que tot és correcte”, va apuntar Ferré, recordant que l'Ajuntament d'Amposta va sol·licitar al seu dia incrementar 4.000 metres quadrats la superfície comercial del municipi i que Comerç hi va donar el vistiplau. Per tant, no hi hauria d'haver cap problema perquè Comerç finalment atorgués la llicència.

El precedent del cinema

Salvant les diferències –les galeries comercials van inaugurar ahir–, cal recordar que a Amposta hi ha un precedent important d'un establiment públic funcionant sense llicència d'activitat. Es tracta del multisala Cinemes Amposta, que va estar set anys i mig funcionant sense la llicència d'activitat perquè incomplia la normativa antiincendis.

LA XIFRA

60.000
euros
és la sanció mínima que es pot imposar a l'empresa per no tenir la llicència. La màxima és de 300.000 euros.

Neguit entre el petit comerç

La Federació de Comerç d'Amposta (Fecoam) veu amb un cert neguit l'obertura del nou centre comercial d'Amposta, no de les galeries que es van inaugurar ahir integrades per petits comerços, molts dels quals també tenen botiga al centre de la ciutat, sinó de la futura obertura –al gener o febrer– de Carrefour. “El que ens preocupa són les grans superfícies comercials perquè no hi podem competir amb preus i en aquests moments de crisi el consumidor mira, sobretot, el preu i no tant la qualitat”, apuntava ahir la presidenta de Fecoam, Elena Jiménez. Tot i això, Jiménez admetia que més que el Carrefour els preocupa l'actual situació de crisi. “A Amposta, hem sobreviscut a d'altres superfícies comercials, esperem que també a aquesta i puguem atraure la gent de fora que vindrà a comprar a la nostra ciutat”, va afegir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona