Economia

teià

La mala economia de Teià l'obliga a renunciar a una subvenció del 95% de l'obra

El consistori no pot avançar els 658.000 euros que els han concedit per rehabilitar la masia de can Llaurador i prorroguen els ajuts durant sis mesos

La situació econòmica de molts ajuntaments és preocupant. Una mostra d'això la trobem aquests dies al municipi de Teià, el govern municipal del qual s'ha vist obligat a renunciar temporalment a una suculenta subvenció de 658.000 euros, que suposa el 96,5% del pressupost de l'obra: la restauració de la masia can Llaurador, immoble adjunt a l'actual biblioteca municipal. La causa per la qual Teià no pot assumir aquests ajuts, que provenen de la línia del PUOSC de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona, no té a veure amb la impossibilitat de pagar el 3,5% restant de l'obra. “Els 34.000 euros que queden ja els aconseguiríem ajustant algunes altres partides”, explica l'alcalde del municipi, Josep Botey (CiU).

El problema es fonamenta en el procediment per obtenir aquestes subvencions. En ambdós casos, tant la Generalitat com la Diputació estableixen que sigui el consistori qui faci el pagament inicial dels treballs a la constructora i, posteriorment, un cop finalitzada i certificada l'obra, el govern local emet els documents a les institucions pertinents i cobra els ajuts. “En la nostra situació actual de tresoreria no podem avançar aquesta quantitat de diners”, lamenta Botey, que juntament amb la resta del govern (CiU i ERC) s'ha vist obligat a prorrogar aquests beneficis sis mesos, fins a mitjan any 2011. Serà aleshores el nou govern municipal que surti de les eleccions del maig el que hagi de reprendre-ho.

Gran deute

El municipi maresmenc acumula un gran deute a proveïdors que supera els 1,2 milions d'euros, cosa que els ha obligat a sotmetre's a un pla de sanejament que estan acabant de concretar juntament amb els serveis econòmics de la Diputació de Barcelona. Segons fonts municipals, el pla, que té com a objectiu recuperar l'equilibri pressupostari en un termini de tres anys, es podria aprovar en les properes setmanes. Aquesta situació, però, els impossibilita a l'hora d'ampliar les línies de crèdit.

LA XIFRA

3,5
és el tant per cent
del cost de l'obra que tocaria pagar a l'Ajuntament. Tot i això, no poden iniciar els treballs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar