Empreses

Ullada a les mesures incentivadores per al 2011

El 3 de desembre passat es va aprovar el reial decret 13/2010, d'actuacions en l'àmbit fiscal, laboral i liberalitzadores per fomentar la inversió i la creació d'ocupació. Aquesta norma, a l'estil de les antigues lleis d'acompanyament, preveu tot un seguit de normes en matèria fiscal i laboral que pretenen dinamitzar l'economia per incidir de forma directa a reforçar la confiança dels diferents operadors econòmics i així poder fomentar la recuperació de l'activitat financera per als anys 2010 i 2011.

Més enllà de les mesures recaptatòries més que incentivadores que inclou el reial decret, com són ara la privatització parcial d'Aena i de l'organisme de loteries i apostes, així com la previsió de la pujada del preu del tabac, la norma es centra en les modificacions en matèria fiscal i laboral que ens afectaran el proper exercici 2011.

Respecte de les mesures incentivadores incloses, cal destacar en primer lloc l'ampliació del perímetre dels incentius que existeixen per a les empreses de dimensió reduïda.

Fins ara aquestes empreses eren aquelles que tenien un import net de la seva xifra de negocis de 8 milions d'euros, i ara s'estableix un nou llindar per a l'ampliació del règim de les empreses de dimensió reduïda, passant a ésser de 10 milions d'euros. S'amplia la base imposable per a l'aplicació del tipus reduït del 25% de l'impost de societats a 300.000 euros per a aquest tipus d'empreses, arribant al tipus superreduït del 20% quan la xifra de negocis sigui inferior a 5 milions d'euros.

La segona mesura es caracteritza perquè estableix la llibertat d'amortització per a les inversions noves en l'actiu fix que afectin les activitats econòmiques de les empreses, mesura aquesta que ajudarà a no “castigar” els balanços de les empreses amb períodes curts i calendaris exigents d'amortització, permetent ara més temps per pair el cost de les amortitzacions. També s'elimina el gravamen de la modalitat d'operacions societàries en l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats pel que fa a les operacions de constitució de societats mercantils, els augments de capitals, les aportacions dels socis i els trasllat a Espanya del domicili social des d'altres territoris diferents de la Unió Europea.

En l'àmbit mercantil s'agilitzen els tràmits de constitució de societats amb un capital social inferior als 30.000 euros i un sistema d'administració simple, establint que el termini de qualificació pel Registre Mercantil sigui només d'1 a 5 dies hàbils, quan a abans tenia un termini de 15 dies, i es suprimeixen les obligacions de publicitat d'actes societaris en els diaris oficials, per reduir els costos d'aquests tipus de societats.

Per acabar, cal destacar també que es suprimeix l'anomenat recurs cameral, càrrec que fins ara era obligatori per a totes les empreses a l'ésser inscrites a la Cambra Oficial de Comerç, per la qual cosa a partir de l'1 de gener del 2011 ja es considera voluntària la pertinença a dites cambres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió