Economia

nuclear

Ascó canalitzarà una riera per poder fer l'MTC

L'Ajuntament assegura que el projecte està fet des del 2005 i aprovat per la CHE

Un total de 12 hectàrees de les 29 que va oferir el municipi estan declarades reserva natural qualificada

La comissió interministerial del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears va puntuar amb un “molt bé” la qualificació urbanística dels terrenys en què l'Ajuntament d'Ascó proposa instal·lar el cementiri nuclear. Una puntuació que només van aconseguir Ascó i Zarra (al País Valencià), mentre que la resta de candidats es van quedar amb un “acceptable” o “acceptable amb reserves”. Tot i la puntuació aconseguida, una part important de les 29 hectàrees que va presentar l'Ajuntament estan en sòl no urbanitzable i l'any 1998 van ser declarades reserva natural qualificada. Concretament, una àrea de 12 hectàrees, que travessa una riera i que seria necessari canalitzar per poder tramitar l'expedient de requalificació urbanística dels terrenys. Fonts de l'Ajuntament d'Ascó han explicat que el 2005 ja es va elaborar un projecte de canalització de la riera, que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va aprovar i que, una vegada s'execute l'obra, aquest sòl podrà convertir-se en industrial. A més, l'Ajuntament d'Ascó té signat un conveni amb l'Incasòl per al desenvolupament d'aquesta àrea industrial, que està a la vora de la nuclear.

De tota manera, el ple de l'Ajuntament no ha aprovat encara cap modificació urbanística dels terrenys, per la qual cosa la disponibilitat d'aquests terrenys difícilment seria immediata. Si a les 29 hectàrees proposades per Ascó li restem aquestes 12, els terrenys del municipi riberenc no arriben a les 20 hectàrees que reclama l'Estat per instal·lar l'MTC i el centre tecnològic. És en aquest sentit, que la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) considera que s'han manipulat les dades per afavorir la candidatura d'Ascó. Per contra, l'Ajuntament d'Ascó sosté que no hi ha cap entrebanc urbanístic per modificar la qualificació del sòl.

LA XIFRA

40
per cent de la superfície
on es proposa fer l'MTC a Ascó està declarada reserva natural qualificada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu