Economia

Unnim demanarà recursos al FROB per a recapitalitzar-se

La petició de fons es farà abans de cap d'any

L'objectiu és donar resposta al pitjor escenari previst als tests d'estrès

Unnim ultima els detalls per cursar una petició al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) abans de finals d'any per donar resposta al pitjor escenari previst als tests d'estrès realitzats a l'estiu, han informat fonts financeres.

La caixa resultant de la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu havia de demanar 270 milions segons els càlculs de les proves de fortalesa realitzades a tot Europa el juliol, però actualment la xifra és de gairebé la meitat, entre 100 i 150 milions d'euros, a causa del bon ritme de vendes i lloguers de la cartera immobiliària de la caixa.

Fonts d'Unnim han explicat que l'entitat manté contactes amb el Banc d'Espanya sobre la possibilitat de reforçar el seu capital recorrent de nou al FROB, tot i que encara no hi ha data ni quantia tancades.

El Banc d'Espanya va recomanar a les caixes que no van superar els test d'estrès que reforcessin la seva capitalització abans de final d'any per demostrar als mercats internacionals la solvència del sistema financer espanyol.

Segons fonts del sector, en les converses actuals els insta a recapitalitzar-se amb un volum suficient per donar confiança als mercats, fins i tot sol·licitant una xifra superior a les seves necessitats actuals, i a fer-ho abans del nou test d'estrès de 2011.

Silencia a Catalunyacaixa

CatalunyaCaixa, la qual va fer un consell dimarts, continua sense pronunciar-se sobre una possible recapitalització. Segons els tests d'estrès d'estiu, necessitava 1.032 milions addicionals, però l'últim consell d'administració ordinari de l'any no va comentar aquest tema.

Sí va fer referència a la remuneració del nou president, Fernando Casado, que ha explicat que preveu percebre uns emoluments en línia amb els del seu antecessor, Narcís Serra, que sumaven uns 200.000 euros anuals incloses les dietes. Igual que Serra, Casado compaginarà la presidència de CatalunyaCaixa amb altres activitats compatibles.

Segons les dades de l'estiu, també requeririen més fons Banca Cívica (406 milions d'euros), CajaSur (208 milions d'euros) i Caja Duero i Caja Espanya (127 milions d'euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA