Neix la xarxa virtual «Pageses.cat»

Té la voluntat d'eliminar la invisibilitat de les dones que treballen al món rural

La xarxa Pageses.cat s'encara a empresàries agràries, pageses i dones de l'àmbit rural de Catalunya i pretén constituir un espai virtual de comunicació i d'informació per totes les dones que viuen i treballen en entorns rurals. La xarxa també servirà per oferir formació específica en activitats agràries com la que aquestes setmanes han pogut fer un grup de dones, la majoria immigrants, a l'IES Agrària de Mollerussa.

La membre de la comissió permanent del sindicat, Maria Rovira, ha remarcat que els principals problemes amb què topen les dones a l'hora d'accedir a una feina al camp són la manca de formació i d'informació. Per això, 'Pageses.cat' actuarà com a punt de trobada en el qual les dones del món rural podran expressar les seves opinions i experiències, i també funcionarà com un canal d'accés a formació específica per a dones, en activitats agràries on aquestes han estat poc representades tradicionalment.

Per la seva part, el responsable de Formació a la comissió permanent nacional d'UP, Salomó Torres, ha defensat la igualtat d'oportunitats de gènere amb què treballa el sindicat motiu pel qual han impulsat aquesta xarxa interactiva. Tanmateix, ha posat sobre la taula la «necessitat i deute històric» del sector agrari cap a les dones ja que aquestes durant molts anys han treballat al camp però la seva tasca ha estat en la majoria dels casos «invisible i poc valorada».

Pel sindicat Unió de Pagesos, el sector agrari està «molt masculinitzat» amb un només un 21,4% de dones que, a diferència dels homes, es dediquen a unes feines determinades. A més, les dades indiquen que el 17,8% dels contractes que es fan en agricultura són a dones mentre representen el 29,9% de persones aturades en el sector agrari.

La directora dels serveis territorials de Treball a Lleida, Pilar Nadal, que ha clausurat el curs a l'Agrària de Mollerussa ha remarcat el fet que la xarxa posada en marxa és un projecte «innovador» i la importància de la formació professional i, especialment, en el sector agrari per tenir majors possibilitats de tenir una sortida laboral. L'economia lleidatana se sustenta en una part molt important en el sector agrari, ha dit Nadal i, per aquest motiu ha defensat la necessitat que les dones puguin accedir «de forma igualitària coneixent noves tecnologies i tots els aspectes de les explotacions agràries».

Nadal ha remarcat la importància de la formació per accedir a un lloc de treball ja que del total de persones aturades que hi han a Catalunya un 74% tenen una baixa formació o no en tenen cap.

Per la seva part, les alumnes que han participat en el curs de formació que s'ha dut a terme fins avui a l'Agrària de Mollerussa, l'han valorat molt positivament i no han descartat apuntar-se en altres similars. D'aquesta manera veuen majors possibilitats de poder accedir a un lloc de treball més qualificat, ha explicat Zakia Saiti, alumna del curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona