Economia

empreses

Càrnies Vilaró ofereix la indemnització mínima a la plantilla de Mollerussa

Els treballadors mantenen la tancada després de la visita dels administradors concursal

L'empresa nega que hi hagi un comprador

Els treballadors de l'escorxador Càrniques Vilaró de Mollerussa es neguen a acceptar les condicions de l'expedient de tancament de la planta, que són les que marca la llei de vint dies per any treballat. Així ho va assegurar ahir el president del comitè d'empresa, Josep Maria Mené, després de la reunió amb els administradors concursals, que es van presentar a l'escorxador per informar els treballadors del cessament definitiu de l'activitat de la planta. Els treballadors, tancats a l'escorxador des de dilluns, van rebre a crits i amb una foguera els administradors concursals, que anaven acompanyats per un gerent de Vilaró. La tancada està previst que continuï de forma indefinida fins que no es trobi una solució per a la planta.

Abans de reunir-se amb el comitè, una de les administradores concursals, Sílvia Navarro, va explicar als mitjans de comunicació que la setmana passada es van veure obligats a presentar un expedient d'extinció dels contractes de treball de tota la plantilla “perquè no se li veu sortida tot i les gestions que s'han fet”.

Segons Navarro, la planta té uns costos que no es poden continuar mantenint i són molts els que s'acumulen des de l'agost, que és quan va parar definitivament la producció. Respecte a les indemnitzacions per als treballadors acomiadats, Navarro ha dit que mantenen la proposta que marca els mínims per llei de vint dies per any treballat “perquè no podem oferir més”. Navarro també ha dit que, tal com ja van explicar als treballadors, alguns podrien ser recol·locats a les plantes que Vilaró té a Granollers i Sils, i en aquest sentit ha negat, tal com ja van dir a aquest diari el primer dia de tancament.

Per la seva part, el president de comitè d'empresa, Josep Maria Mené, va mostrar la seva indignació després de la trobada per la falta d'informació dels administradors concursals. Va lamentar que s'hagin presentat sense el detall de les condicions econòmiques de l'acomiadament de la plantilla.

“Sense comprador”

L'administradora concursal Sílvia Navarro va assegurar que no hi ha cap altra empresa, del sector que sigui, interessada a comprar la planta de Vilaró a Mollerussa, i ni molt menys a conservar els llocs de treball de l'actual plantilla de l'escorxador. Navarro ha remarcat que tan debò hi fos, però ha afegit que, malgrat les gestions que s'han fet en aquest sentit, no hi ha ara com ara cap comprador ferm.

Sobre aquesta qüestió, el comitè d'empresa creu que els estan enganyant i que en realitat sí que hi ha algú interessat a quedar-se les instal·lacions de Mollerussa, però amb la condició de no mantenir l'actual plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Se suspèn la vaga de neteja de Calella gràcies a un preacord

Calella
EMPRESA

Roger Viusà deixa el Plaça del Vi 7 a mans dels germans Roca

GIRONA

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró