Economia

mollerussa

L'Ajuntament suprimeix dos fires

L'alcalde Marc Solsona argumenta que Sport Motor era deficitària i que Turisponent pot funcionar millor com a part de la Fira de Sant Josep, a on s'integrarà a partir del 2012

Fira de Mollerussa ha decidit suprimir dos de les fires del seu calendari firal per tal de poder potenciar més les que ja estan consolidades. Es tracta dels certàmens Turisponent, dedicat al turisme de les terres de Lleida, i Sport Motor, que se celebrava al Parc de la Serra amb l'objectiu de promocionar les activitats esportives que s'hi poden portar a terme. L'alcalde i president de l'ens firal, Marc Solsona, ha apostat per “ser valents” en els moments de crisi i prioritzar les fires que ja s'han fet un nom més enllà de la ciutat. Com a novetat, enguany es promocionarà la 139ena Fira de Sant Josep arreu de Catalunya amb la col·laboració de Departament d'Agricultura. Marc Solsona, ha explicat que Sport Motor era una fira deficitària que suposava un sobreesforç humà en el seu muntatge. Així mateix, ha recordat que els objectius d'aquesta convocatòria eren els de la promoció de les activitats que es porten a terme a La Serra i des d'aquest punt de vista ja s'han complert en part. De totes maneres, Solsona no ha descartat altres accions en un futur en aquest espai.

Pel que fa a la fira Turisponent, Solsona ha explicat que se suprimeix d'entrada com a certamen individual, però que en vista al 2012 el reubicaran en un pavelló exclusiu en el marc de la Fira de Sant Josep. Segons Solsona, es tracta d'una fira en la qual hi veuen “possibilitats”, però cal donar-li temps per tal que es pugui promocionar decididament entre el sector turístic i si s'escau, en un futur podria recuperar el seu caràcter de saló independent.

D'aquesta manera, el calendari firal de Mollerussa pel 2011 mantindrà vuit convocatòries firals. Es tracta de la 139ena Fira de Sant Josep, el 23è Autotrac, la 9a Fira del Col·leccionisme, el 16è Expoclàssic, el 10è Concurs de Pintura Ràpida 'Ciutat de Mollerussa', la 13a Fira d'Antiguitats, i el 17è Autotardor. S'afegeix a les convocatòries la Lan Party, una trobada d'aficionats a les noves tecnologies que arriba aquest any a la seva quarta edició.

Tot i la retallada en convocatòries firals, Fira de Mollerussa manté un pressupost similar al del 2010 i la xifra se situa al voltant del milió d'euros.

Sant Josep es vendrà arreu de Catalunya

La presentació del calendari 2011 de Fira de Mollerussa ha servit també per explicar les novetats en referència a la primera fira que celebra cada any Mollerussa, la més antiga i reconeguda, la de Sant Josep, que enguany arriba a la 139ena edició. Com a novetat, l'edició dels pròxims 18, 19 i 20 de març es promocionarà per Tarragona, Girona i Barcelona, gràcies a la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural. Segons el director de Fira de Mollerussa, Pere Gatnau, és una manera de reconèixer l'esforç que fan molts expositors d'arreu del país a l'hora d'assistir al certamen.

D'altra banda, Gatnau també ha explicat que la contractació d'espais per la Fira de Sant Josep va a bon ritme i que ja se superen els 200 expositors, una xifra que representa una ocupació d'entre el 60 i el 70% de tot l'espai firal.

L'any passat, per la fira de Sant Josep van passar-hi per l'ordre de 250.000 visitants. Així mateix, entre els tres certàmens que Fira de Mollerussa organitza al voltant de l'automòbil, es van vendre 407 cotxes, dada que Gatnau a justificat per qualificar l'ens firal com un 'gran concessionari' de cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.