Economia

TANTXTANT

Alemanya busca treballadors

Molts sectors de l'economia alemanya estan fent front a l'escassetat de treballadors sota la pressió d'una població envellida i les mesures antiinflació que han mantingut els salaris baixos en comparació amb els països veïns. El problema va ser posat en relleu amb la publicació de les xifres oficials mostrant que la taxa alemanya de desocupació era la més baixa en 18 anys. Mentre que a molts països una xifra de desocupació d'un sol dígit seria motiu de celebració, a Alemanya és signe d'una falta crítica de persones per omplir els llocs de treball. El primer de maig les restriccions que Alemanya i Àustria van imposar el 2004 sobre els europeus de l'Est seran aixecades. En teoria un flux de treballadors estarien disposats a anar a Alemanya per tal de gaudir de la seva economia creixent i dels beneficis socials generosos.

A la pràctica, tanmateix, els economistes diuen que molts treballadors que volien emigrar des dels vuit països de l'Europa de l'Est, que es van unir a la UE el 2005, ja ho han fet a països com ara Anglaterra, Irlanda i Suècia, que mantenien les seves fronteres obertes. Tot i que l'economia és vacil·lant en algunes d'aquestes economies, com ara Irlanda i Anglaterra, els empresaris estan preocupats perquè els treballadors que han muntat una nova llar fora dels seus països nadius estiguin disposats a retornar. Tot això dibuixa un fosc panorama per a les empreses alemanyes, que tenen una necessitat evident de treballadors i que segons sembla anirà a més.

La consultora McKinsey va publicar un informe l'any passat que arribava a la conclusió que pel 2020 Alemanya tindria una mancança de 2 milions de persones qualificades. Al sector de l'enginyeria, clau per a les exportacions, li falten milers de professionals. La indústria d'alta tecnologia, telecomunicacions, manufactura i serveis també necessita gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES