Economia

ECONOMIA

Escal instal·la el gasoducte que connectarà la planta marina amb la terrestre

La promotora del projecte Castor assegura que un 60% de les obres ja estan executades

Unes 600 persones treballen en l'obra, que s'acabarà el 2012

L'empresa Escal UGS, la promotora del projecte Castor d'emmagatzematge de gas natural, ha començat a instal·lar els tubs del gasoducte que connectaran la planta marina amb la terrestre. Un gasoducte que tindrà una llargada de 8 quilòmetres, just al costat d'Alcanar tot i que al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) i que afecta un centenar de propietaris, majoritàriament amb finques citrícoles. “Hem aconseguit arribar a un acord amb la majoria dels propietaris”, ha explicat el president d'Escal, Recaredo del Potro, que destaca també que l'empresa es compromet a restituir el terreny. Per la instal·lació del gasoducte s'ha aplanat una superfície de 18 metres d'amplada, on s'han col·locat els tubs que fan 30 polzades de diàmetre i tindran una pressió de 110 bars. “Els tubs se soldaran i s'enterraran”, ha detallat el director de la planta d'operacions terrestre del projecte Castor, Javier Cueto. Aquest gasoducte creuarà l'N-340, l'N-238 i la línia ferroviària per sota. “El mes de maig aquesta part de l'obra ja estarà completada”, ha dit Cueto.

Escal UGS també ha iniciat la construcció d'un túnel d'1,8 metres de diàmetre a 200 metres de la costa, que connectarà el gasoducte terrestre amb el marí, de 22 quilòmetres de llargada i que arribarà fins a la planta d'operacions marina. “Aquest mes de març començarem les perforacions i la previsió és que a l'octubre l'obra estigui completada”, ha assenyalat Cueto. De fet, segons Escal UGS un 60% del total de l'obra està executada i la previsió de la promotora del projecte Castor és tenir-ho tot enllestit el maig del 2012.

Pel que fa a la plataforma marina els 13 pous estan en marxa i al novembre s'instal·larà la plataforma de processos al mar, una plataforma que s'està construint a Cadis i Texas. Tots aquests treballs ocupen unes 600 persones, la majoria de les quals es concentren a la planta terrestre. “El projecte Castor actua com un dinamitzador de l'economia des de Tarragona fins a València”, ha dit Del Potro.

LA XIFRA

8
quilòmetres
és la llargada del gasoducte terrestre que connectarà la planta terrestre amb la instal·lació marina.

Un projecte estratègic

La crisi econòmica no ha afectat el projecte d'emmagatzematge de gas natural de davant de la costa d'Alcanar i, fins ara, es compleixen tots els terminis previstos per Escal UGS. “És un projecte considerat estratègic per l'Estat”, ha manifestat el president d'Escal UGS, Recaredo del Potro. El projecte suposa una inversió d'uns 1.400 milions d'euros, 270 dels quals, per a la construcció de la planta d'operacions terrestre i 120 milions per al gasoducte (11 milions d'euros la part terrestre i la resta per al tram submarí). Pel que fa a la capacitat del magatzem subterrani serà de 1.900 milions de metres cúbics de gas natural que s'injectaran i, posteriorment, s'extrauran de l'antic jaciment petrolier. Serà la instal·lació amb major capacitat d'emmagatzematge de gas de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona