Economia

AMPOSTA

El centre tecnològic tindrà un 28% menys de pressupost

L'Ajuntament ha encarregat el projecte de l'edifici de l'antena tecnològica de la xarxa Tecnio i costarà 1,8 milions d'euros

Farà recerca de materials compostos i energies renovables

L'Ajuntament d'Amposta ha encarregat el projecte arquitectònic de l'edifici de l'antena tecnològica de la xarxa Tecnio que s'instal·larà al polígon l'Oriola, un projecte que s'haurà d'adaptar a l'actual conjuntura econòmica. Així es rebaixarà un 28% aproximadament el seu pressupost i la instal·lació no costarà els 2,5 milions d'euros que s'havien previst inicialment, sinó que es limitarà a 1,8 milions d'euros. Amb tot, l'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, assegura que el projecte tirarà endavant. “Prioritzarem els espais de recerca i laboratori i deixarem per més endavant altres actuacions com l'àrea de despatxos”, ha explicat Ferré. De fet, l'Ajuntament d'Amposta sosté que la setmana que ve cobrarà la subvenció d'un milió d'euros del fons d'industrialització de l'Estat per a l'antena tecnològica, als quals s'afegiran 400.000 euros més del fons Feder, 200.000 de la Diputació de Tarragona i 200.000 més de l'Ajuntament. “Havíem previst una partida suplementària de 700.000 euros d'un segon fons d'industrialització, que finalment no s'ha aprovat”, ha lamentat l'alcalde d'Amposta, que aquesta setmana s'ha reunit amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. Segons Ferré, el govern de la Generalitat manté el suport a aquest centre de recerca tecnològica, que va ser impulsat per Josep Huguet.

L'edifici de l'antena tecnològica de la xarxa Tecnio se situarà al costat de l'empresa Lamicat, especialitzada en la fabricació de materials compostos, i tindrà planta baixa més dues plantes. En aquest espai es farà recerca en materials compostos, el sector aeronàutic i les energies renovables. Paral·lelament a la construcció de l'edifici, l'Ajuntament d'Amposta promou la constitució d'un consorci que integrarà l'administració pública i empreses privades.

LA XIFRA

700.000
euros
és la quantitat de la partida suplementària que Amposta esperava rebre per l'antena tecnològica

Millores al polígon l'Oriola

L'Ajuntament d'Amposta també rebrà una partida de 600.000 euros dels fons d'industrialització de les Terres de l'Ebre per a l'electrificació del polígon industrial l'Oriola. L'Ajuntament s'ocuparà de tramitar els permisos i llicències per a l'execució de les infraestructures necessàries per al subministrament d'energia al polígon. Una àrea industrial que Amposta vol potenciar i on fa poc temps va cessar la seua activitat industrial Antaix, la fàbrica de mobles que ha concentrat tota la producció a la Sénia. “El polígon l'Oriola està molt ben comunicat i hi ha molt sòl disponible”, ha manifestat l'alcalde d'Amposta. En aquest sentit, Ferré ha plantejat al conseller Mena i al secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, la possible implantació de noves empreses a la capital del Montsià. “Som conscients de la difícil situació econòmica però hem de treballar per atreure indústries al polígon”, ha dit l'alcalde d'Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.