Economia

Acord a Simon per tancar la planta de Barcelona

Sindicats i direcció han arribat a un acord per tancar la planta del districte tecnològic del 22@ de Barcelona de l'empresa gironina Simon, especialitzada en material elèctric. Segons ha explicat a Europa Press el portaveu de CCOO a Simon, Joan Alcántara, l'acord estableix que els treballadors –hi ha 64 persones en plantilla– tenen la possibilitat de traslladar-se a treballar a les plantes del grup a Olot, Riudellots i Martorelles. Els que ho facin rebran 15.000 euros i l'import atribuïble a les despeses de la mudança. Els que decideixin desplaçar-se cada dia al seu lloc de treball cobraran les despeses del transport. Alhora, l'acord preveu una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats per a aquells empleats que optin per deixar la seva ocupació.

Simon va comunicar fa un mes la seva decisió de tancar la fàbrica barcelonina i recol·locar els 64 treballadors, argumentant que la producció i el nivell d'activitat de la planta han disminuït, fet al qual se suma la seva situació en un barri “poc adequat” per a una fàbrica, ja que està envoltada dels moderns hotels, centres de negoci i empreses tecnològiques que s'han instal·lat els darrers anys al 22@. Actualment Simon té una plantilla de 1.000 treballadors a l'Estat i és present en 50 països, amb plantes a la Xina, el Marroc, el Brasil i Rússia, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.