Economia

batea

La DO Terra Alta premia Villarroya

Ahir es va celebrar la primera edició del premi Garnatxa Blanca en el marc de la Fira de Vins de la DO

Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus, inaugurava ahir la cinquena edició de la Fira DOTA de Batea, que enguany ha comptat amb 21 expositors que van oferir degustacions i la venda directa de vins protegits. En la primera edició del premi Garnatxa Blanca es va premiar Agustí Villarroya i Serafini, per la seva contribució professional al coneixement, el foment i la divulgació tècnica de la garnatxa blanca a la Denominació d'Origen Terra Alta. També es va atorgar el reconeixement Onofre Català per la titularitat de vinyes velles a Miquel Alaña Vidal,  Maria Assumpció Anguera Julia, Josep Borràs Amposta,  Josep Ramón Mulet Brianzo, Eugenio Pallarés Llop, Francisco Javier Peris Cuello,  Mercé Rivera Curto,  Laura Tejedor Puey i Maria Carme Vicens Andres.

En aquesta edició, el Consell Regulador ha presentat el segell Terra Alta Garnatxa Blanca 100X100, que lluiran a l'ampolla els vins monovarietals (100% garnatxa blanca) que superin uns determinats procediments de control de qualitat i traçabilitat. Sanromà va destacar “l'empenta i l'atreviment” de la DOTA, al qual Jaume Descarrega, president del consell regulador, afegia que “cal seguir apostant fort per la marca col·lectiva de la DOTA com a únic camí possible per continuar avançant en el futur”. Batea compta amb una vintena de cellers al mateix municipi que fan que la viticultura sigui el pilar principal de l'economia del municipi.

En la Mostra de Vins es van donar a conèixer els de la darrera collita, la del 2010, encara pendent de qualificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.