Economia

Economia

La integració dels polígons a debat

Subirats acull un debat sobre el projecte de mancomunar polígons

Analitzaran el valor afegit de la iniciativa

Torre Ramona, la seu de la Confraria del Cava, serà el proper 27 d'abril el marc d'una jornada europea sobre l'ordenació dels polígons industrials, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, i els Ajuntaments de Subirats i Sant Sadurní. La tria del lloc no és gratuïta. L'Institut d'Estudis Territorials (IET), ha fet un projecte pilot de les zones d'activitat econòmica entorn del riu Anoia que afecten als municipis de Subirats i Sant Sadurní, i ha fet una sèrie de propostes sobre la seva integració amb l'objectiu de reduir les disfuncions que pot provocar i potenciar els aspectes positius. Durant la jornada –que comptarà amb la presència d'Eduard Rosell, subdirector general d'Actuació Territorial de la Generalitat, del president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona, i dels alcaldes dels dos municipis implicats: Antoni Soler, alcalde de Subirats, i Joan Amat, alcalde de Sant Sadurní d'Anoia–, es debatrà aquesta experiència; també les de la província italiana de Bolonya, Atenes i la regió francesa Provença-Alps, on també s'han fet estudis semblants.

Aquesta jornada es porta a terme coincidint amb els debats iniciats durant la redacció del Pla Director de l'Alt Penedès i les recomanacions del Pla Estratègic del Penedès de promoure actuacions industrials mancomunades entre dos o més municipis per tal de millorar les seves prestacions i evitar la proliferació de polígons amb poc valor afegit, així com també avançar en les recomanacions del Congrés d'Art i Paisatge sobre aquest mateix tema, que preocupa especialment el Penedès. El Consell Comarcal i els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Subirats i Sant Sadurní d'Anoia estan impulsant accions i jornades de debat com aquestes com una de les maneres no tan sols de millorar l'entorn i augmentar la capacitat d'atracció del turisme del vi, sinó també de reactivar l'economia amb espais de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.