Economia

ECONOMIA

L'AECE reclama a Mas finançament per a les pimes

El president de la Generalitat afirma davant els empresaris de les Terres de l'Ebre que s'han de prioritzar les inversions en infraestructures ferroviàries

La falta de finançament és un dels principals problemes de les petites i mitjanes empreses, amb casos a les Terres de l'Ebre com el de Medesa que, tot i tenir comandes, podria acabar tancant la fàbrica d'Amposta. “És imprescindible que l'administració force els bancs i les caixes a deixar diners a les petites i mitjanes empreses”, va reclamar el president de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Emili Castellà, al president de la Generalitat, Artur Mas, que divendres va assistir a la 4a Nit de l'Empresari. Castellà també va demanar una retallada en la despesa de l'administració, i que s'evitin les inversions faraòniques i poc productives, i una millora en els serveis ferroviaris a l'Ebre.

Mas va evitar referir-se als problemes de finançament de les empreses, però va destacar el “valor” del món empresarial. “Aquells que tenen ganes d'aventurar-se a crear una empresa cal ajudar-los, perquè és l'única sortida que tenim per intentar crear més riquesa i llocs de treball, ja que no vindran de l'administració publica”, va manifestar el president. Mas també va exposar als empresaris la delicada situació financera de la Generalitat i la necessitat de prioritzar les inversions en infraestructures ferroviàries durant els pròxims anys. En aquest sentit, el president del govern va destacar la importància del corredor ferroviari del Mediterrani i la centralitat que han de tenir les Terres de l'Ebre en aquesta infraestructura. “Des d'Algesires fins a Figueres, tot aquest corredor mediterrani representa el 50% de la població espanyola; el 50% de la creació anual de riquesa a l'Estat; el 50% de la producció agrària i el 60% de l'exportació”, va dir Mas, que va lamentar que encara hi hagi trams amb via única i ample ibèric.

Pel que fa al desplegament de la xarxa de fibra òptica a Tortosa, que s'havia d'executar enguany, Mas va apuntar que arribarà a l'hospital Verge de la Cinta i al campus universitari, perquè l'empresa adjudicatària se'n farà càrrec. I, finalment, el president de l'executiu es va comprometre a reduir els tràmits i normatives que han de superar les empreses abans del mes d'agost.

Guardonats

Després de quatre anys sense celebrar la nit de la patronal ebrenca, l'AECE ha recuperat enguany la trobada empresarial. Pel que fa als guardons, se'ls van emportar Palomo Consultors, SL (Baix Ebre), Pavimentos Asfálticos Móra de Ebro (Ribera d'Ebre), Montebre (Montsià) i Agrícola Sant Josep (Terra Alta).

L'Ajuntament d'Ascó, premiat per la patronal

A més dels guardons, AECE, la patronal ebrenca, va reconèixer l'activitat de 24 empreses i gremis de les Terres de l'Ebre amb l'entrega d'un diploma. I, tot i no ser cap empresa, l'Ajuntament d'Ascó va ser un dels premiats de la Ribera d'Ebre, “per defensar un model de desenvolupament real per a la Ribera d'Ebre i per a la promoció”. Va ser el mateix alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal, qui va recollir el premi de les mans del president de la Generalitat. També van rebre distinció Colores Cerámicos, Ebrequalitat, Pim Pam Fruit, YKK, Càmping Aube, Estructures Metàl·liques Povill, Frupinsa, Semillas Certificadas Castells, La Plana, l'Aliança, Agrícola Industrial Forés, Teceltra, Comercial Esteller, Estació Nàutica de la Ràpita, Cemex, Muntatges Hidràulics 3, Gràfiques Salaet, Fundació Terra Alta, Ofi-tecmar, Adede, Plat i Got, Astave i el Col·legi d'Agents Comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.