Economia

sant pere de ribes

Problemes per ampliar el comerç al parc d'oci

L'alcalde critica que la Generalitat no permeti l'obertura d'un establiment

L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC) ha denunciat “l'actitud obstructiva de la Generalitat” en haver denegat el permís per instal·lar una nova empresa al Parc d'Oci de la Rambla del Garraf. El govern català ha advertit a l'Ajuntament que aquesta empresa, dedicada al bricolatge, incompleix la normativa que regula els establiments de més de 800 m², i en no pertànyer a la mateixa família comercial que la botiga de mobles que ocupava la nau anteriorment, no pot obrir la seva activitat en aquest espai.

Segons l'alcalde de Sant Pere de Ribes, però, en l'actual temps de crisi és necessària una lectura més flexible de la norma. “La comarca del Garraf té una taxa d'atur per sobre de la mitjana de Catalunya i aquesta negativa posa traves al desenvolupament econòmic del municipi”, va dir Blanco en una roda de premsa, divendres. Blanco ha afegit que aquesta normativa, que només s'aplica a Catalunya, està en fase de revisió per la Comissió Europea ja que no respecta les lleis de lliure competència. “Si tenim un advertiment des de la Unió Europea per incomplir la llei de la lliure competència, si la realitat econòmica ha canviat al nostre territori, la Generalitat hauria de ser prou àgil a canviar també els seus criteris”, assegura l'alcalde del municipi.

El local on vol instal·lar-se la cadena de bricolatge té uns 1.500 metres quadrats i l'activitat queda recollida en el pla d'orientació d'equipaments comercials perquè es troba fora del nucli urbà i per tant no fa la competència al comerç de proximitat, segons l'Ajuntament.

L'alcalde ha destacat que la Generalitat “continua sense entendre quina és la realitat i les necessitats econòmiques i d'ocupació del territori”, i va lamentar que “la Generalitat continua posant traves al creixement econòmic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.