Economia

economia

Gairebé 300 cotxes venuts a la tercera edició de l'Expocasió de Fornells

Els promotors detecten, però, que els tractes no es tanquen tan ràpidament com l'any passat

Les exhibicions de Peu a Baix, un altre atractiu de la mostra

La tercera edició de l'Expocasió, la fira del vehicle d'ocasió de Fornells de la Selva, va tancar ahir amb un balanç de gairebé 300 operacions de venda. Són xifres similars a les de la mostra de l'any passat però des dels concessionaris participants s'ha detectat una diferència important. I és que ara la compra del client no es concreta tan ràpidament i en la majoria d'ocasions s'haurà d'acabar de lligar al llarg d'aquesta setmana. L'any passat, bona part de les operacions es van tancar a la mateixa fira.

És una mostra de la difícil situació que viu el sector de la venda de cotxes. Les divuit empreses que participen a Expocasió, però, consideren que iniciatives d'aquesta mena no poden fer res més que aportar coses positives. De fet, la mostra va aparèixer amb l'esclat de la crisi econòmica i les importants repercussions que va generar al sector de les vendes de vehicles.

8.500 euros de mitjana

En total, els concessionaris han posat a la venda un milers de vehicles, tant turismes com comercials de quilòmetre zero i cotxes de gerència amb models de 25 marques i preus diversos. El preu mitjà dels models era d'uns 8.500 euros, però el ventall d'ofertes anava dels 6.000 als 60.000 euros.

L'espai de la mostra va tornar a ser l'autovia de l'N-II, on hi ha tots els concessionaris del municipi, en una superfície de 20.000 metres quadrats. El fet d'ocupar la carretera ha obligat, durant els tres dies que ha durat Expocasió, a desviar el trànsit d'entrada i sortida a Girona per la zona del pla de la Seva, just darrere l'autovia. Això, però, no ha generat incidències ni problemes de circulació.

La fira s'està consolidant com una de les més importants d'aquest sector a les comarques gironines i la voluntat del concessionaris que hi participen és mantenir-la i potenciar-la.

LES XIFRES

1.000
vehicles
es van posar a la venda, una xifra similar a la de l'anterior edició de la mostra Expocasió.
20.000
metres quadrats
és la superfície d'exposició de la mostra, que es va tornar a celebrar a l'autovia de l'N-II.
25
marques
de cotxes de divuit concessionaris diferents. Un gran ventall de possibilitats que s'oferien al visitant.

Exhibicions de Peu a Baix

A part de la zona destinada estrictament a la venda de vehicles, la mostra també tenia un sector en què s'organitzaven activitats lúdiques paral·leles. Una de les novetats, i que ha tingut un èxit important, han estat les exhibicions sobre una, dues, tres i quatre rodes de l'escuderia gironina Peu a Baix, un espectacle que ha atret un gran nombre de visitants a l'Expocasió. A part, es van fer també exhibicions de pilots infantils, de trial, de radiocontrol, de kàrting o de minimotos de velocitat. Les activitats, destinades a totes les edats, són un altre dels diversos atractius que té aquesta mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.