Economia

BARBERÀ DE LA CONCA

Llum verd a l'ampliació del viver de celleristes

Les obres, que s'iniciaran la setmana vinent, han estat adjudicades per un import de 300.000 euros i es preveu que s'acabin abans de finals d'estiu

L'Ajuntament de Barberà de la Conca ha adjudicat, per un import de 300.000 euros, les obres de la tercera fase d'ampliació del viver de celleristes, finançades en un 80% pel Feder i el 20% per la Diputació. Les actuacions, que es preveu que comencin aviat i que s'enllesteixin abans de finals d'estiu, suposen una millora qualitativa, ja que s'adquirirà maquinària nova –com ara equips de fred i taules de triatge per a l'entrada de raïm– i quantitativa, ja que s'incrementarà la producció, permetent tenir el doble de viveristes. La sortida de raïm també es millorarà, amb l'habilitació d'un magatzem per al producte acabat i d'una zona per a visites i cates. La quarta i darrera fase d'ampliació prevista per al 2012 van encaminades, segons l'alcalde, Ramon Ribas, “a ser un punt d'atracció turístic, amb la creació d'una sala de cata-museu i un restaurant”. Fent balanç dels quatre anys de funcionament, afirma que “el viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca”.

LA FRASE

El viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca
RAMON RIBAS
alcalde de barberà de la conca

Tres vivers especialitzats a la Conca

Concactiva gestiona actualment els dos vivers d'empresa que hi ha en funcionament a la comarca: el viver de celleristes de la Conca de Barberà i el viver d'empreses que, actualment, té el 90% d'ocupació. Abans no acabi l'any, però, es posarà en funcionament un tercer viver a la comarca: el dedicat al sector agroalimentari, que ocuparà el primer pis de l'edifici de nova planta que s'ha construït recentment dins la segona fase d'ampliació de Concactiva. Segons explica el gerent, Jordi París, “un cop s'hagi adquirit la maquinària per a la transformació de productes agroalimentaris i ecològics s'haurà d'acabar de definir el projecte per poder adaptar-la als nous espais”. Seguint les mateixes passes que en la posada en marxa dels altres dos vivers, s'obrirà el procés d'un concurs públic d'emprenedors d'aquest sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)