Economia

La Molina i la Masella fan front comú per als Jocs

Signen un conveni per reforçar la candidatura a les olimpíades d'hivern

Els responsables de les estacions d'esquí alpí del Ripollès i la Cerdanya –la Molina i la Masella– volen presentar la candidatura conjunta per a l'organització dels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineu 2022, i per això han signat un conveni de col·laboració. En concret, pretenen reforçar el domini esquiable de 133 quilòmetres que comparteixen –un dels més grans del Pirineu– amb una nova oferta comercial i amb l'organització de proves de l'esport blanc de nivell internacional. Amb aquest acord, les dues estacions volen optimitzar recursos, implantar-se més bé als seus territoris i potenciar la imatge de marca de la Molina i la Masella.

El conveni preveu fidelitzar els esquiadors catalans i evitar que fugin a altres estacions, obrir més mercats en l'àmbit estatal i internacional, organitzar proves d'alt nivell com ara els campionats del món d'esquí per a discapacitats del 2013 i una promoció conjunta. Es preveuen accions que beneficiïn el territori on estan implantades les estacions. Calculen que el retorn és de 8 euros per a cada euro invertit. Així, es volen afavorir els proveïdors de les comarques de la Cerdanya i del Ripollès, generar-hi ocupació i reforçar el seu paper de motor econòmic.

El conveni ha estat signat pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i pel director de l'estació d'esquí de la Masella, Xavier Nolla.

Forfets per un valor de 14 milions

Les dues estacions d'esquí alpí facturen un total de 14 milions d'euros per temporada, només en forfets. L'impacte indirecte sobre l'economia de la Cerdanya és de 112 milions d'euros per temporada. Registren una mitjana de 700.000 esquiadors per temporada i generen una ocupació directa de 216 llocs de treball, i en serveis complementaris a peu de pistes, més de 1.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona