Economia

Simon Lighting anuncia 45 acomiadaments

La filial d'enllumenat públic del grup Simon justifica la decisió per la reducció de compres per part de les administracions

La reducció de personal afecta a les plantes de Sant Adrià del Besos i de Canovelles

L'empresa Simon Lighting, filial d'enllumenat públic del grup Simon, reduirà la seva plantilla en 45 persones per la “dràstica reducció de compra” per part de les administracions públiques. El reajustament de personal de Simon Lighting, que es dedica a la fabricació i comercialització de productes d'il·luminació pública, afectarà gairebé a un terç de la seva plantilla, que fins ara era de 150 persones.

La reducció, anunciada aquest dilluns en un comunicat, afecta tant a treballadors de les seves oficines i de la línia de producció de Sant Adrià del Besòs, com de la fàbrica de Canovelles (Vallès Oriental).

La companyia ha justificat aquesta decisió per la disminució de la demanda per part de les administracions públiques que s'ha produït a causa de la crisi. Al mateix temps, assenyala que l'actual context econòmic també està generant restriccions d'inversió que sovint assoleixen nivells superiors al 70%.

Fonts de la companyia han especificat a l'agència Efe que encara es desconeix la fórmula laboral a la qual es recorrerà per retallar la plantilla en 45 treballadors i que sorgirà després de les negociacions amb els empleats. La direcció ha obert un període de consultes i acords després del qual espera poder dur a terme aquest ajustament.

La notícia ha agafat per sorpresa als treballadors de l'empresa, que han conegut avui mateix la decisió de portar a terme els acomiadaments.

El representant de CCOO, Antonio Porcel, ha avançat que en els propers dies estudiaran la situació per intentar arribar a un acord que permeti mantenir el major nombre de llocs de treball possibles. La intenció dels representants sindicals és recol·locar els empleats afectats en d'altres centres de producció del grup i establir mecanismes perquè els treballadors puguin acollir-se a baixes incentivades i prejubilacions.

Simon Lighting forma part del grup Simon, que va facturar l'any passat 267 milions d'euros, el que havia suposat un creixement del 13% de la facturació i va tornar l'empresa catalana als beneficis després de dos exercicis marcats per les pèrdues i la crisi del sector de la construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona