Economia

Ford garanteix el futur de la planta d'Almussafes amb una inversió històrica

La companyia destinarà 812 milions a fabricar la nova generació del Kuga i del Transit Connect

La decisió permetrà crear “centenars” de llocs de treball

Ford invertirà 812 milions d'euros en la planta d'Almussafes (Ribera Baixa) per fabricar en exclusiva per a Europa la nova generació del Kuga i del Transit Connect. Es tracta de la injecció econòmica més gran realitzada per la companyia des de la inauguració de la factoria, ara fa 35 anys, i un aval per garantir el futur i l'estabilitat de la plantilla.

La decisió la va anunciar ahir a València el president de Ford Europa, Stephen Odell, que va estar acompanyat del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Odell va assegurar que la inversió no només permetrà el manteniment dels llocs de treball actuals, sinó que en generarà “centenars de nous” a la planta i al parc de proveïdors. En l'actualitat, Ford Almussafes ocupa directament i indirectament vora 30.000 persones.

El Ford Transit Connect és un vehicle comercial lleuger i el Ford Kuga, un SUV –tot terreny lleuger– que ha tingut un gran èxit per a la marca. La seua introducció significarà l'abandonament a la planta d'Almussafes de la producció del Fiesta, a partir de 2012, i de la ja anunciada del Focus, d'aquí a pocs mesos.

Les bones notícies s'acumulen en aquest mes de juny per a la planta valenciana, ja que el dia 9 passat Ford va anunciar que la planta d'Almussafes ampliava la producció del model C-MAX un 17,5% per atendre l'increment de la demanda a Europa. Precisament la fabricació del C-MAX va representar la garantia d'una inversió d'uns altres 300 milions d'euros a Almussafes durant el període 2009-2012.

L'aposta per la factoria valenciana de la direcció de Ford s'emmarca en un pla de reassignació global de la producció i una nova estratègia da fabricació de la marca al continent. La companyia té previst el llançament de vint models nous al mercat en els pròxims tres anys.

Per al ministre Sebastián, amb l'anunci d'ahir “Ford s'uneix al conjunt de plantes espanyoles d'automoció que han assegurat el seu futur”.

Es tanca un període d'incertesa

La multimilionària inversió anunciada ahir per Ford representa la fi d'un llarg període d'incertesa sobre el futur dels llocs de treball a la planta d'Almussafes, que va tenir el màxim exponent en la presentació d'un ERO (expedient de regulació d'ocupació) en 2009 que va afectar 600 treballadors. L'optimisme pel futur de la factoria va fer renàixer ahir la idea de recuperar el tercer torn de producció–de nit–, desaparegut fa dos anys. La importància de la Ford en l'economia valenciana és cabdal: representa el 3% del seu PIB i hi genera el 15% de les exportacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.