Economia

L'empresa també elabora formatges

La Búfala de l'Empordà SL no es dedica només a produir mozzarella. De fet, des que va començar a portar les búfales a l'Empordà, l'empresa va decidir fer formatge a partir de la llet que obtenia diàriament dels remugants.

El més conegut “i el més ben valorat” és el formatge blau, sobre el qual va explicar: “És un formatge que es produeix molt poc a Itàlia i que a nosaltres ens surt molt bé”. “Alguns dels millors restauradors gironins ja l'han provat i l'han incorporat a les seves cartes”, afirma Lluís Mont.

A més del formatge blau, també produeixen el formatge que anomenen Flor de Búfala, un formatge més fluix, i el Trufa de Búfala, del qual diu: “D'aspecte és semblant a una trufa perquè el pintem de color marró”, i hi afegeix que té un gust “suau” i que sol agradar al consumidor català. Aquests productes ja es poden trobar a moltes de les botigues catalanes.

L'empresa, però, no pensa parar aquí. “A partir d'ara mirarem de produir tot el que permeti aquesta llet”. Intentaran fer un formatge més petit, un de tou, un de cremós i un de sec, “com es faria amb qualsevol altra llet, perquè tot i que la llet de búfala té més proteïnes i més grasses que la de vaca, és com qualsevol altra llet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.