Economia

L'Ajuntament d'Ontinyent aplica rebaixes en les retribucions

Ha passat de 5 alliberats a 4'5, i rebaixa els sous en un 15%, un estalvi que en termes globals suposa un Govern que serà un 22% més barat que l'anterior”

La sessió, de caràcter extraordinari i urgent degut a la necessitat de realitzar els tràmits d'autoorganització i funcionament municipal, ha comptat amb l'absència del regidor del PP Miguel Àngel Mullor, que encara no ha pres possessió del seu càrrec. Respecte a la legislatura anterior, les retribucions d'alcaldia s'han reduït en un 15%, retribucions en cada alliberat també en un 15%, la xifra d'alliberats en un 10%, i a l'estructura política es produeix un estalvi de 22%. Quant al personal de confiança, s'ha reduït les retribucions en un 5%, eliminat la plaça d'adjunt d'alcaldia, i es redueix en un 25% la jornada del cap de premsa, per a un estalvi total superior als 110.000 euros per a les arques municipals.

Els dos punts de l'ordre del dia relatius a aquest estalvi, han comptat amb els vots favorables de tots els grups amb representació municipal, llevat del Partit Popular, que es va abstenir en tots dos, sent aquestos punts els que major debat van generar a la sessió. La portaveu del PP, Lina Insa, va manifestar que el seu grup “s'alegra” de la proposta, afegint que “no esperava menys”, i recordant que l'anterior govern s'havia baixat els sous en un 7%.

En aquest sentit, l'alcalde ha recordat a Insa que “quan ella va arribar a l'alcaldia en 1999 es va pujar el sou un 20%, mentre ara el nou govern costarà un 22% menys que l'anterior.

Al plenari també s'ha aprovat la periodicitat i règim de les sessions plenàries, que se celebraran l'últim o penúltim dijous de cada mes a les 19hores, estudiant-se la reubicació de les sessions plenàries “per a garantir l'accessibilitat”, punt aprovat per unanimitat, i pel qual el portaveu d'EU, Manuel Ruiz, es va felicitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.