Economia

la sénia

Griñó Ecològic obrirà una planta, amb 50 llocs de treball

Construirà una segona planta a Lleida i generarà un total de 130 nous llocs de treball

L'empresa lleidatana Griñó Ecològic, especialitzada en el tractament de residus i l'obtenció d'energia verda, projecta construir a curt termini dues noves plantes a Catalunya, una a la Sénia i l'altra a Montoliu (Lleida), i crear uns 130 nous llocs de treball.

En una entrevista amb l'agència EFE, el president i conseller delegat de la companyia, Joan Griñó, nét del fundador de la firma, va explicar que el centre de la Sènia, que generarà mig centenar d'ocupacions, serà una planta de valorització energètica que permetrà donar sortida als residus generats en el procés de fabricació de mobles, una activitat amb fort pes a la zona nord de Castelló i el sud de Tarragona.

Aquesta planta, que disposa ja de tots els permisos necessaris per a la seva construcció i funcionament, suposarà una inversió superior als 50 milions d'euros i entrarà en servei el 2013.

Griñó Ecològic, que actualment té sis plantes operatives a Catalunya, la Comunitat Valenciana i Aragó, està tramitant també la construcció d'una planta de tractament de residus i de transformació d'aquests residus en combustible alternatiu al municipi lleidatà de Montoliu. La previsió és que la posada en funcionament d'aquesta instal·lació, que està en espera d'obtenir les autoritzacions administratives corresponents, creï entre 70 i 80 llocs de treball més.

La construcció d'aquestes dues plantes a Catalunya s'emmarca en el pla d'expansió en què està immersa la companyia, que té una plantilla d'uns 250 treballadors a l'Estat, i que suposarà també el seu salt al mercat internacional. El primer país on desembarcarà Griñó Ecològic serà l'Argentina, on té previst construir una planta de tractament integral de residus sòlids única a tot Llatinoamèrica. Aquest centre, situat al municipi d'Ensenada, suposarà una inversió d'uns 30 milions d'euros.

LA XIFRA

250
treballadors
té la companyia Griñó Ecològic a l'Estat espanyol, i també preveu construir una planta a l'Argentina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.