Economia

terres de l'ebre

La producció de sal arribarà a les 80.000 tones al delta de l'Ebre

Infosa, l'empresa que explota les Salines de la Trinitat, exporta un 40% de la producció a l'estranger

Per la campanya es contractaran 50 persones

La setmana que ve començarà al delta de l'Ebre una altra campanya de collita de sal. L'empresa Investigación y Fomentos Mineros SA (Infosa), que s'encarrega d'explotar les Salines de la Trinitat, iniciarà el procés amb dues setmanes de retard per les pluges que van caure a la primavera, però d'altra banda es calcula recollir fins
a 80.000 tones de sal,
en una campanya que s'allargarà previsiblement divuit dies, segons va explicar el gerent de l' explotació, Joan Sucarrats.

Infosa va assumir l'explotació de les Salines de la Trinitat, situades a la reserva natural de la punta de la Banya, l'any 1946 i s'ha convertit en una de les principals companyies de l'Estat espanyol de producció de sal marina, mentre que a Catalunya és l'única que en genera. Actualment, l'empresa exporta el 40% de la producció a països europeus com ara França, Alemanya, Anglaterra, Irlanda i Holanda, tot i que també n'envia als Estats Units i al nord d'Àfrica. Un total de 29 persones treballen amb caràcter fix a Infosa, tot i que en època de recol·lecció es contracten una cinquantena de persones.

Garantir l'electricitat

Per tal que Infosa pugui desenvolupar la campanya de recollida amb total normalitat, Sucarrats va insistir en la necessitat que s'executi de manera definitiva el projecte de soterrament de la línia elèctrica de la barra del Trabucador. De fet, el gerent confia que aquest setembre la companyia elèctrica Endesa presenti a la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre i a la mateixa empresa el projecte definitiu, ja que sense aquesta obra l'empresa “difícilment” podria continuar treballant a les Salines de la Trinitat.

Actualment, el subministrament elèctric de
la punta de la Banya es
fa a través d'una línia elèctrica convencional que recorre tota la barra del Trabucador.

LES XIFRES

80.000
tones
de sal es preveu recollir en la campanya d'enguany a les Salines de la Trinitat, a la punta de la Banya.
50
persones
contractarà Infosa temporalment, a part de la quarantena que ja treballen a l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.