Economia

Els treballadors de l'empresa Arbesa, de Breda, en vaga

La companyia, que es dedica a la fabricació d'envasos de ceràmica, no paga els salaris des del juny passat

Els treballadors de l'empresa Arbesa, dedicada a la fabricació d'envasos de ceràmica, van fer ahir al matí la primera de diverses aturades previstes per denunciar la situació d'impagament de salaris dels darrers tres mesos. En assemblea, la trentena de treballadors van acordar la convocatòria de vaga durant vuit dies d'aquest mes i en diferents torns. La primera d'aquestes aturades va ser ahir de sis del matí a dues del migdia, quan van reprendre la feina, i és previst que avui continuïn. Segons denuncia UGT, a més de l'impagament dels salaris, “cal remarcar que la plantilla en aquests moments també està afectada per un ERO de 90 dies de reducció de jornada per a tots els treballadors”. Juan Carlos López, membre del comitè d'empresa, va insistir ahir que la vaga dels treballadors s'havia iniciat “molt a desgrat seu”, però que havien intentat acords, com ara anar cobrant mica en mica, però que “fins ara no hi ha hagut cap situació de millora”. “Desitgem que la situació millori al més aviat possible”, “hem fet esforços i sacrificis”, va afegir el delegat de la UGT.

L'empresa Arcillas de Breda SA (Arbesa) pertany al grup Fausto.

Negociacions a Vichy Catalan

El comitè d'empresa i la direcció de Vichy Catalan continuen sense arribar a un acord per desencallar el conveni col·lectiu de Vichy Catalan. Divendres passat, el comitè d'empresa i la direcció van mantenir una última reu-nió sense arribar a cap acord. El comitè d'empresa es mostra contrari a acceptar la proposta de congelació salarial que li han fet arribar. Segons el comitè, la direcció de l'empresa només preveu la possibilitat d'increments salarials a partir d'una sèrie de variables vinculades a la productivitat i a les vendes. El comitè d'empresa tampoc no accepta la mobilitat funcional que l'empresa pretén instaurar entre les seves diferents seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.