Economia

MARESME

L'atur a la comarca s'enfila a l'octubre a nivells històrics

Un total de 1.296 noves persones es van quedar sense feina el mes passat i el territori suma ja 38.094 aturats

Pineda, amb prop del 22% de la població activa, ocupa el primer lloc de la llista

L'atur al Maresme continua augmentant i ho fa a un ritme constant que sembla no tenir aturador. Si al setembre eren poc més de 1.000 les persones que s'havien quedat sense feina, l'octubre ha vingut a afegir 1.296 desocupats més a les llistes i ha situat a la comarca en un rècord negatiu històric del 16, 7% amb un augment del 3,52%. Un percentatge que supera en dos punts el registrat al conjunt de la demarcació de Barcelona (1,55%) i d'un a la mitjana de Catalunya (2,43%).

Segons les dades facilitades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el major nombre de desocupats (87 %) prové del sector serveis, en especial de l'àmbit de l'hostaleria que evidencia com el mes passat es van exhaurir els últims contractes del final de la temporada turística. En aquesta lectura s'emmarquen les dades que situen poblacions com Pineda de Mar, Calella i Malgrat on el turisme és un motor econòmic prioritari, entre les que acumulen un major nombre de persones sense feina. Pel que fa col·lectius, l'augment del nombre de persones sense feina ha repercutit en ambdós sexes, amb major intensitat en el cas dels homes (4,38%) que de les dones (2,67%). L'augment també s'ha reflectit en tots els grups d'edat llevat del dels més joves (-0,97%); el grup dels joves d'entre 25 i 29 anys registra el major creixement (6,09%). Només en cinc dels trenta municipis del Maresme s'ha registrat un descens, mínim, de l'atur. A la resta l'increment oscil·la entre el 0,97% de Premià de Mar i l'11,74% que suma Santa Susanna. La capital, Mataró, se situa en el 20,97% amb un total de 13.867 persones sense feina.

LA XIFRA

16,7%
és la mitjana
de l'atur a la comarca del Maresme i es tradueix en un total de 38.094 persones sense feina

Pineda frega el 22% sense senyals de millora

Pineda de Mar fa molts mesos que encapçala la llista d'aturats de la comarca del Maresme. Tot i tenir una economia més diversificada que altres municipis propers com Santa Susanna o Calella, on el turisme és el principal sector, la finalització dels últims contractes de la temporada d'estiu ha estat crucial a l'hora d'engreixar les dades de desocupació en el municipi que ja arriba al 21,91 %. Les polítiques de reactivació econòmica del consistori, governat pel PSC, han estat de moment, infructuoses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”