Economia

turisme

La Cambra rebutja la taxa turística per pernoctacions

Creu que restaria competitivitat amb relació a la resta de l'Estat espanyol

La Cambra de Comerç de Girona considera que aplicar una taxa turística per pernoctació només a Catalunya resta competitivitat respecte als competidors.

En un comunicat, la Cambra considera que malgrat la greu situació de l'economia i de la necessitat de fer front a la crisi, “cal tenir molta cura en la recerca de fórmules que no siguin contraproduents i que s'ajustin als objectius proposats de reactivació o suport a l'economia productiva”.

La Cambra considera que la taxa per pernoctació podria resultar discriminatòria, “ja que només pagarien els establiments declarats i que compleixen tots els requisits legals, la qual cosa augmentaria indirectament la diferència de preu amb relació als allotjaments que s'ofereixen sense permisos, com l'oferta turística no catalogada”. Aquesta circumstància –afegeix la Cambra– no es produeix en altres països on la taxa és vigent, pel fet que l'activitat no declarada és pràcticament inexistent i en qualsevol cas està molt perseguida.

La Cambra creu que l'aplicació de la taxa turística podria suposar la pèrdua de competitivitat amb relació a altres parts de l'Estat espanyol i destinacions mediterrànies competidores, ja que es calcula que representa de l'1% al 9% d'augment dels costos de pernoctació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.