Economia

Piaggio deixarà de fer motos a Derbi, però mantindrà la planta

El grup italià aparca la possibilitat de cedir la fàbrica a un tercer

El futur de la planta de Martorelles podria passar per la fabricació de components

El grup italià de fabricació de motocicletes Piaggio deixarà de fer motos a la planta de Derbi a Martorelles (Vallès Oriental), però s'ha compromès a mantenir la continuïtat industrial de la companyia a Catalunya.

Així ho han assegurat fonts de la Generalitat que han explicat que un grup de directius de Piaggio es va reunir aquesta setmana amb el director general d'Indústria, Joan Sureda.

En aquesta reunió, Piaggio ha mostrat la seva voluntat d'aparcar la solució de cedir la fàbrica a un tercer, com per exemple han fet Sony, Sharp o altres grups japonesos, i mantenir l'activitat industrial, però sense fabricar motos.

Fonts sindicals de Derbi han assegurat desconèixer aquesta reunió amb responsables de la Generalitat i els efectes que puguin derivar-se'n.

Ara, Piaggio ha de definir quin ús industrial donarà a la planta de Martorelles, el tancament de la qual es va anunciar a principi d'aquest any per part del grup italià i on treballen 220 persones.

Sureda ja es va reunir amb el president de Piaggio, Roberto Colaninno, en el passat saló de la moto a Milà on es va sol·licitar a Piaggio que reconsiderés la seva voluntat de tancament.

La multinacional Piaggio, propietària de Derbi, ha anunciat als seus treballadors de la planta de Martorelles que al gener començarà a traslladar la producció de motos a Itàlia.

L'alternativa podria ser centrar la planta en la fabricació de components, segons que han explicat fonts del sector industrial, però aquest extrem no ha estat aclarit per la multinacional italiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí