Economia

Càrniques Celrà obre una sala d'especejament de porcí

L'empresa gironina hi ha invertit 18 milions d'euros

Crea 200 llocs de treball i preveu augmentar la plantilla fins als 500 treballadors quan les instal·lacions estiguin a ple rendiment

L'empresa Càrniques Celrà SL ha posat en marxa una nova sala d'especejament de porcí en la qual ha invertit 18 milions d'euros. L'empresa preveu crear 200 llocs de treball però calcula que la plantilla podria arribar als 500 empleats quan les noves instal·lacions estiguin a ple rendiment.

Amb aquesta obra, Càrniques Celrà, que va néixer de la divisió frigorífica de Càrniques Julià, ha doblat la superfície de les instal·lacions, fins a 13.217 metres quadrats. L'empresa fins ara disposava d'una cambra de congelació, i per tant únicament emmagatzemava i comercialitzava producte. L'actualització que s'ha realitzat a la nova sala d'especejament permetrà ampliar l'activitat amb la transformació de les carns de porcí en productes especejats en funció del seu destí.

50.000 tones de carn

La capacitat de producció se situarà aquest 2012 en 50.000 tones de carn, el 80% de les quals es destina a exportacions. L'empresa treballa, entre d'altres, amb els mercats de Corea del Sud, el Japó, Rússia i Hong Kong. La producció màxima augmentarà fins a arribar a 120.000 tones anuals.

L'empresa ha facturat 20 milions d'euros el 2011 i preveu augmentar la xifra de negoci un 80% el 2012, fins als 100 milions. Aquest mes de gener Càrniques Celrà ha entrat a formar part de l'Escorxador de la Garrotxa com a soci participatiu. La direcció de l'empresa gironina amb seu a la població de Celrà la compon el mateix equip directiu que des de l'any 1976 dirigeix Càrniques Juià SA.

El projecte de construcció de la nova sala d'especejament per al porcí ha rebut el suport del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat a través d'Invest in Catalonia, l'àrea de promoció i atracció d'inversions de la direcció general d'Indústria.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha posat de relleu l'esforç que s'està fent des del govern per tal de donar suport a les empreses i a la reactivació econòmica a través de serveis com els d'Invest in Catalonia, que aporten coneixement expert i valor afegit al desenvolupament d'iniciatives com aquesta. “L'atracció i promoció d'inversions és una de les prioritats del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, i un dels eixos a partir del qual es pot contribuir des del govern a la reactivació de l'economia catalana i a la creació de nous llocs de treball”, va assenyalar ahir el conseller.

Iniciativa empresarial

Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha valorat positivament aquesta iniciativa empresarial que “posa de manifest la voluntat del govern de la Generalitat d'estar al costat del sector productiu i donar-li suport”.

Josep Maria Pelegrí també va voler ressaltar la capacitat d'emprenedoria d'un sector econòmic que proveeix un servei essencial, l'alimentació, i que s'està mostrant resistent a la crisi”.

LA XIFRA

50.000
tones
de carn és la capacitat de producció de la nova planta el 2012, el 80% de les quals seran per exportar.
20
milions
d'euros ha facturat l'empresa de Celrà l'any 2011 i preveu arribar a créixer fins al 100 milions.
13.217
metres quadrats
és la superfície de què disposa actualment l'empresa després de l'ampliació.

Arribar als 6.000 porcs diaris

El projecte de construir la nova sala d'especejament al polígon industrial de Celrà es va començar a parlar el juliol del 2010. Aleshores, els directius de Càrniques Juià preveien que en un termini mitjà es pogués tractar a les instal·lacions de Celrà el mateix volum de carn que la sala de Juià. Inicialment, però, els directius de Juià creuen que se sacrificaran entre 1.500 i 2.000 porcs diaris “i en un termini de 3 o 4 anys s'arribarà als 6.000 de la planta de Juià” Amb la nova planta, l'empresa preveu estabilitzar-se en un mercat tan potent com la Xina, entre molts d'altres, on, tot i que “és el mercat mundial on es crien i maten més porcs, sempre hi ha productes deficitaris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA