Focus

Reducció del 80% en el transport als aturats amb ingressos baixos

Unes 200.000 persones en situació de desocupació i amb ingressos per sota del salari mínim interprofessional es podran beneficiar d'una reducció de fins al 80% a l'hora d'adquirir abonaments integrats de llarga durada. La mesura entrarà en vigor el 12 de març als àmbits de les quatre ATM de Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida i Camp de Tarragona.

En el cas de la regió metropolitana de Barcelona, la bonificació del 80% es farà solament sobre la T-Trimestre, que per a aquest col·lectiu no costarà 135 euros sinó 27,75 euros. A Girona, s'aplicarà un descompte del 78% sobre la T-Mes i passarà a tenir un preu de 9,90 euros en comptes dels 45,30 per a la resta d'usuaris. L'ATM de Lleida rebaixarà un 77% el preu de la T-Mes per als desocupats que compleixin els requisits. Aquests pagaran 8,90 euros en lloc dels 38,50 de la tarifa completa. Finalment, a l'àmbit de l'ATM del Camp de Tarragona l'aplicació d'aquesta mesura suposarà que les persones beneficiades paguin 10,75 euros per la T-Mes, i no 44,85 euros: un 76% menys.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, afirma que les bonificacions facilitaran la mobilitat a les persones que cerquen feina.

Per aspirar a aquests avantatges caldrà certificar que es percep un subsidi per desocupació o un altre ajut d'un import inferior al salari mínim interprofessional (SMI), o que, sense rebre cap contribució, s'està inscrit com a demandant d'ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA