Palafolls confirma que no reduirà la plantilla de la policia local, però congela la contractació de més agents

Els policies de Palafolls ja poden respirar tranquils, perquè en el ple de dimarts passat l'alcalde va confirmar diverses vegades que el seu govern «no reduirà en cap cas la plantilla». L'anunci fet per Valentí Agustí (PSC) fa uns dies de demanar a la Generalitat que assumís part del cost d'un servei que no és propi de l'Ajuntament va generar malestar entre els membres del cos policial, que van pensar que perillava el seu lloc de treball. Tant Agustí com la regidora de Governació, Maria Massaguer (CiU), van negar amb rotunditat que es pensés suprimir algun dels 16 llocs entre agents i comandaments que té la plantilla. Tot i això, Massaguer també va assenyalar que la contractació de més agents prevista per aquest any «s'ha hagut de congelar per la situació de crisi econòmica que també afecta el consistori».

Els grups de l'oposició –ERC, PP i ICV– van defensar la feina feta pel cos local i, mentre que els regidors popular i ecosocialista criticaven la poca implicació dels Mossos al territori, l'edil republicà va retreure a Agustí que no hagués informat prèviament els interessats de la proposta que fos la Generalitat la que pagués part del cost del servei.

Mesures generals

El ple de dimarts, batejat com el ple anticrisi va radiografiar la situació econòmica actual del consistori palafollenc i va plantejar, per part de l'equip de govern del PSC i CiU, un seguit de mesures per afrontar una situació complexa dels comptes municipals. A banda de les mesures de restricció que han de contenir la despesa municipal, el govern va posar sobre la taula una sèrie de propostes «polítiques» que haurien de servir per superar la recessió econòmica en l'àmbit general. Entre aquestes destaca la redistribució dels fons estatals als municipis no per nombre d'habitants sinó per nombre de serveis que es donen, la creació d'un fons compensatori per als serveis que no són competència directa dels municipis i la modificació de la llei del sòl perquè l'Ajuntament, que te la potestat de requalificar els terrenys, fos també l'únic comprador per controlar el preu del sòl i «posar fi a la corrupció i l'especulació urbanístiques».

EL PROTAGONISTA

VALENTÍ AGUSTÍ
ALCALDE DE PALAFOLLS (psc)
«La crisi també es pot veure com una oportunitat per trobar punts de col·laboració entre els diferents partits»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona