Economia

Avanç imparable de l'atur a l'Alcoià- Comtat

Per a l'UGT comarcal, la reforma laboral del PP deixa els treballadors “als peus dels cavalls de l'empresariat”

El passat mes de febrer ha tornat a deixar a 204 treballadors més inscrits als llistats del Servef valencià, xifra que situa la desocupació comarcal de l'Alcoià i El Comtat en un màxim de 17.511 persones, segons reflexa l'informe mensual de la central sindical UGT.

L'atur ha pujat per ordre d'importància a Alcoi amb 143 parats més, seguit de Muro amb 31, Castalla amb 25, Beneixama i Biar amb 15 i Beniarrés amb 11 més. La major baixada s'ha donat a Onil amb 45 menys, seguida de Tibi amb 6 i Cocentaina amb 4. Per sexes, l'atur ha pujat en 97 homes i en 107 dones.

En aquest període, la desocupació ha pujat pràcticament en tots els sectors econòmics de la comarca; en concret, 10 més a la Indústria, 104 als Serveis, 44 a la Construcció i 22 al de Sense Ocupació Anterior, sent únicament positiva la xifra en l'Agricultura amb 24 menys. De la mateixa forma, l'augment dels ERO (Expedients de Regulació d'Ocupació) també han sigut significatius al passar dels 12 del mes de gener de l'any passat als 27 d'enguany.

UGT considera aquestes dades negatives com la continuació del degoteig en l'augment de l'atur comarcal amb probabilitat «que seguisca augmentant al llarg de l'any a causa de l'abaratiment de l'acomiadament que ja està donant els seus fruits enverinats». Les dades segueixen confirmant les males previsions, ja que retallant la despesa i reduint els salaris no es genera activitat econòmica i solament provoca més atur i més precarietat.

Per a la central sindical, resulta notòria l'alarmant pujada dels ERO al mes de gener, tant en nombre com en els treballadors afectats, preveient-se el seu augment al llarg de l'any. La Reforma Laboral contribuirà a augmentar el nombre de parats i no va a generar cap tipus d'ocupació, afig UGT, «puix abarateix l'acomiadament, precaritza l'ocupació, facilita els ERO, permet la baixada de salaris, criminalitza a l'aturat i desvirtua la negociació col·lectiva. En definitiva, posa als treballadors al peu dels cavalls dels empresaris».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar