Sant Pere de Ribes crearà un pla d'impuls de l'ocupació local per ajudar a afrontar la crisi econòmica

La creació d'un pla d'impuls de l'ocupació local per contractar «persones desocupades i en situació d'especial emergència» és una de les mesures acordades per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes per afrontar la crisi. En el ple de dimarts, tots els grups municipals van aprovar la moció que inclou les respostes locals contra la crisi que ha d'impulsar el municipi en els pròxims mesos.

L'Ajuntament es compromet a estudiar l'increment de les disponibilitats municipals per cobrir situacions d'emergència social, com ara el pagament d'aliments, ajuts socials, impagaments de lloguers i serveis. Altres mesures seran la creació de noves exempcions i subvencions per pagar els impostos, i la potenciació dels serveis d'assessorament i acompanyament integral per a persones i famílies que els ajudi a gestionar temes jurídics, d'habitatge, impagats, desnonaments o subministraments.

En l'àmbit de la contractació, el pla d'impuls de l'ocupació que vol posar en marxa l'Ajuntament s'adreçarà a ciutadans que, per exemple, no disposin de cap subsidi. La contractació es faria per un període concret, de tal manera que els donés drets a percebre un subsidi d'atur o d'alguna altra mena. Es tracta, doncs, de crear un mecanisme per generar una cotització i percepció econòmica.

L'Ajuntament també s'acollirà al programa de contractació de persones perquè portin a terme treballs de prevenció d'incendis forestals i la gestió de boscos de la Diputació de Barcelona. La voluntat del municipi és afavorir també una coordinació comarcal dels punts locals d'ocupació, i incentivar l'activitat econòmica i el comerç local, amb polítiques actives.

Consens polític

El document que recull les mesures anticrisi ha estat treballat i consensuat per totes les forces polítiques en el si d'una ponència especifica, amb l'objectiu que el govern municipal el segueixi com un «full de ruta» per ajudar els ciutadans a afrontar els problemes econòmics actuals. L'acord inclou que la taula anticrisi continuï treballant en el seguiment de la diagnosi de l'impacte de la crisi en l'àmbit local i comarcal, així com en el seguiment de l'impacte de les mesures que es vagin acceptant a partir d'ara, per la qual cosa s'establirà un nou calendari de treball a partir del setembre. La moció assegura que el repte és «mobilitzar tots els recursos municipals possibles per evitar la fractura social que aquestes noves realitats poden arribar a provocar, especialment entre els sectors més vulnerables».Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió