Economia

Faran el polígon de Sant Feliu si hi ha “clients”

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) desenvoluparà el sòl industrial de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols quan hi hagi alguna empresa que vulgui instal·lar-s'hi. Ho van confirmar ahir el director de l'ens, Josep Grau, i el director general d'Administració Local, Joan Cañada, a l'alcalde, Joan Casas. Després de la reunió que van mantenir, el mateix Casas va explicar que encara que només sigui una sola empresa la que demani instal·lar-se a Llongafollia l'Incasòl urbanitzarà el polígon. L'alcalde hi va afegir que ara reprendran els contactes amb les empreses foranes que s'havien interessat per construir-hi o bé les locals que havien demanat sòl industrial per veure si hi continuen interessades. A part, Joan Casas va indicar que el seu ajuntament posarà en marxa una línia d'incentius fiscals per atraure empresaris.

El polígon industrial de Llongafollia es va impulsar després de la permuta per uns terrenys de la Plana, entre Sant Feliu i les Planes d'Hostoles, pel seu valor natural i cultural. Ha estat anys encallat. Primer, per uns informes de l'ACA que no arribaven i, més tard, per la hipotètica nul·la demanda que hi havia de sòl al municipi. Paradoxalment, una planta de formigó del poble no trobava terrenys per fer un trasllat obligat, una planta que, finalment, ha hagut de tancar les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.