Economia

exportació

Casals Ventilació aposta per la internacionalització i obre nous mercats

Actualment és present a vint països i treballa per fer arribar els seus productes a Llatinoamèrica i Sud-àfrica

L'empresa té actualment 125 treballadors

L'empresa Casals Ventilació, amb seu a Sant Joan de les Abadesses, treballa “de forma prioritària i indispensable” en la internacionalització. Per això l'empresa preveu entrar al mercat llatinoamericà –Perú, Colòmbia, Bolívia, la República Dominicana, Panamà i Veneçuela–, amb els quals està treballant des del segon semestre del 2011, però també a Sud-àfrica “i països del voltant”. Actualment l'empresa és present en més de vint països, com ara Portugal, França, Anglaterra, Holanda, Romania, Lituània, Xile i els Emirats Àrabs.

El producte bàsic de l'empresa Casals Ventilació són els ventiladors industrials i per a l'edificació. “L'empresa sempre havia seguit una línia clàssica, avançant segons la normativa i les demandes del mercat, però amb l'arribada de la nova direcció –France Air España– s'han fet grans esforços encaminats a tres grans eixos: millorar el sistema productiu, dur a terme fortes inversions en R+D+I i prioritzar la internacionalització”, va explicar l'empresa. El 50% de la facturació és d'exportació, “però les perspectives per al 2012 són arribar al 55%”. Hi treballen 125 persones que formen un equip humà jove amb “una gran adaptació a aquests tres eixos principals”.

Casals Ventilació és una empresa centenària nascuda el 1881 a Ripoll, però amb el pas dels anys i la diversificació de la marca, es va instal·lar a Sant Joan de les Abadesses, on ha continuat fins ara. El gener del 2011 l'empresa France Air España, amb capital català, buscava compartir sinergies amb Casals, fins al punt que avui constitueixen un únic grup, Casals Ventilació Ind SL, amb dues marques diferents: Casals Ventilació i France Air España. Així el grup es pot dedicar a la venda d'una gamma de productes que satisfà el tractament integral de l'aire.

LA XIFRA

50%
de la facturació
de l'empresa prové de l'exportació, i l'empresa preveu arribar aquest any al 55%.

L'empresa ha estat present a la fira de Milà

Casals Ventilació ha estat a la 38a edició de la Mostra Convegno Expocomfort, de Milà, on ha presentat alguns dels productes desenvolupats aquest any, entre els quals hi ha el motor d'alta eficiència Probat EEC. Es tracta d'una proposta de motor brushless d'imants que “comporta una eficiència energètica molt superior a la d'un motor tradicional, un consum inferior i una reducció considerable de la mida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.