Economia

BAIX EBRE

Les tonyines ja són a la granja de Balfegó

El conflicte amb la Confraria de Pescadors continua obert

Tot i que la temporada de pesca de tonyina roja s'allarga fins al 15 de juny, les embarcacions del grup Balfegó de l'Ametlla de Mar van aconseguir la quota pesquera en només cinc dies i aquesta setmana ja han introduït els exemplars a les granges d'engreix. “Inspectors de l'Estat i un observador de l'ICCAT controlen el procés d'introducció de les tonyines a la granja d'engreix, s'enregistren i després es compten un a un els exemplars”, ha explicat el gerent del grup Balfegó, Juan Serrano. El marge d'error que s'admet és del 10% i s'hi han introduït unes 700 tones.

Per la seua banda, la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar els ha fet arribar el full de primera venda perquè paguen el percentatge corresponent a la confraria, però els tonyinaires sostenen que no hi estan obligats perquè no hi ha desembarcament del peix, sinó que fan una transferència a alta mar i l'ICCAT ja regula la seua pesca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.