Economia

L'atur baixa a l'Alcoià-Comtat després de set mesos

La població d'Alcoi i el sector Serveis registren les majors baixades

L'atur ha baixat a les comarques de l'Alcoià i El Comtat en 346 persones després de set mesos de pujada fins situar les xifres oficials en 17.483 aturats. La baixada és significativa a Alcoi amb 108 aturats menys, seguida d'Ibi amb 86, Castalla amb 41, Banyeres de Mariola amb 38, Onil amb 27 i Biar amb 24 menys.

Vicente Prieto, secretari comarcal d'UGT, destaca que la reducció de l'atur és molt major que la del mateix mes de l'any passat quan sols van haver 95 treballadors que van trobar feina, pel que «el descens és fruit de les contractacions per als mesos d'estiu degut a les substitucions i a l'oferta de treball al sector Serveis. Crec que al setembre tornarà a pujar la desocupació», pronostica el dirigent sindical.

Quant als diferents sectors productius, l'atur ha baixat en tots els sectors de l'economia. Així a l'Agricultura amb 4 menys, la Indústria amb 80, en la Construcció amb 69 , en els Serveis amb 111 i en el de Sense Ocupació Anterior amb 82 menys. Pel que fa als ERO (Expedients de Regulació de l'Ocupació) també han baixat, mentre que la contractació ha augmentat, en concret, en 251 contractes més que en el mateix mes de l'any anterior, on 194 són indefinits, és a dir, el 8,43 %, un punt més que l'any anterior, sent el sector Serveis el que ha presentat un major índex de contractació.

Amb aquestes dades, les comarques de l'Alcoià i El Comtat s'afigen a la tònica general de baixada de l'atur registrada en tot l'Estat espanyol durant el darrer mes, «tot i que sent positiva, aquesta ve determinada per l'estacionalitat i, en conseqüència, per la precarietat». Segons UGT, «caldrà esperar a l'arribada de setembre per analitzar l'evolució dels ocupats i de la població activa, així com per conciliar l'evolució de la desocupació amb la recessió econòmica de forma clara».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga