El portal immobiliari Yaencontre.com, premi a la millor iniciativa del Penedès

La Unió Empresarial del Penedès va lliurar dimecres deu reconeixements a empreses de la zona

El portal immobiliari Yaecontre.com va rebre el premi a la millor iniciativa empresarial del Penedès del 2008. El premi a la millor iniciativa d'expansió internacional va ser per a Agromillora Iberia, una empresa de Subirats amb filials al Marroc, el Brasil, Austràlia i els Estats Units. És una multinacional pionera en l'aplicació de noves tecnologies per a l'obtenció de fruiters, olivera i vinya de la màxima qualitat genètica i sanitària. El premi a la millor iniciativa de responsabilitat social va ser per a la Fundació Privada Mas Albornà, una organització formada per més de 300 persones que duen a terme una tasca d'integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. La millor iniciativa mediambiental del Penedès al 2008 va ser la de l'empresa Cellografica Gerosa, un grup italià que té set plantes a Europa, una de les quals és a Olèrdola. Especialitzat en la fabricació de materials flexibles a base d'alumini, paper, cartró o films plàstics destinats a l'envasat i embalatge de productes. Aquest grup ha creat un sistema propi de reducció de residus d'acord amb l'ISO 14000. El premi a la millor iniciativa formativa va ser per a l'empresa Bodegas Miguel Torres. L'empresa ha invertit un gran esforç en la planificació de la formació amb estudis dels llocs de treball i la realització de proves de nivell i estades del seu personal a l'estranger.

Les mencions dels premis de la UEP van ser per a l'empresa Vialtech, de les Cabanyes, per la seva creativitat en la concepció de solucions de protecció pensades per a vianants, ciclistes i motoristes; per al forn de Ca l'Arseni, de Sant Sadurní d'Anoia, per la tradició artesana, combinada amb la constant innovació; i per a l'empresa Sunet, de l'Arboç, empresa especialitzada que ofereix serveis d'altes prestacions en el control de plagues amb solucions avançades i respectuoses amb el medi ambient.

El lliurament dels premis es va fer en un acte sobri, a l'edifici de les oficines centrals de Caixa Penedès, que es va tancar amb la conferència del professor Leopoldo Abadía, enginyer que s'ha fet famós a causa del seu llibre sobre la crisi. Una vegada més, Abadía va provocar el somriure dels assistents amb la seva particular manera de veure i entendre la crisi econòmica, que afecta pràcticament tots els sectors en aquest moment. Per ell, el que hi ha ara és una «crisi de decència» perquè s'ha permès que molts pocavergonyes en fessin de les seves al llarg dels últims anys. Abadía va proclamar la necessitat de mantenir els valors de sempre, perquè «els valors no són vells ni nous, són valors i si s'han perdut s'hauran de recuperar» i de treballar. «Em fa gràcia quan parlen de la cultura de l'esforç», va dir, «perquè la cultura de la vagància no és cap cultura». Leopoldo Abadía, autor del llibre La crisi ninja, on som?, va cloure la conferència assegurant que «la crisi s'acabarà quan Déu vulgui i, de moment, no vol». Abadía assegura que tots els pronòstics que facin no serviran per a res fins que no hi hagi alguna prova real que la situació es reactiva i, per a ell, l'única prova són les xifres de l'atur. «El mes que vegi que l'atur comença a disminuir podré dir que hem tocat fons i que comencem a remuntar», va dir Abadía.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA