Economia

SOCIETAT

Vint-i-dos anys promovent l'oli gironí a Ventalló

La XXII edició de la Fira de l'Oli reuneix milers de visitants a la població empordanesa, que també celebra aquest cap de setmana la festa major

El municipi empordanès de Ventalló va celebrar ahir amb èxit d'assistència de públic la vint-i-dosena edició de la Fira de l'Oli. Una fira molt consolidada que, cada any, situa Ventalló en les agendes de moltes persones i que serveix per donar a conèixer la població, tal com explica l'alcalde, Joan Albert, però que, a més, fa gaudir el paladar dels visitants aficionats a l'oli. De les 89 parades d'artesania que enguany hi havia repartides pels carrers del centre de Ventalló, només vuit eren de productors d'oli i dos dels quals de Ventalló mateix: el Trull Serraferran i de Salvador i Sala; també de Siurana, de Cabanes, de Vilafant, Capmany, Garriguella i de Palau-saverdera.

Segons l'alcalde, pel que fa a la resta de parades d'artesans, els organitzadors han intentat que no hi hagués massa oferta del mateix producte i que cada any se seleccionin més els artesans. Ahir n'hi havia de tot tipus: des dels típics embotits i formatges fins a sabons i perfums, passant per teixits, joies, bosses i fins i tot una paradeta de suport a una gossera, on a canvi d'un donatiu de dos euros es maquillaven les cares dels nens i les nenes. Les milers de persones de totes les edats que es van traslladar a la fira, on hi havia una destacada presència de ciutadans estrangers, especialment francesos i alemanys, van gaudir de tota l'oferta i, sobretot, de les parades d'oli, on s'oferia la possibilitat de degustar les diverses varietats.

La Fira de l'Oli s'emmarca dins la festa major de Ventalló i, aquest any, per primer cop, segons va explicar l'alcalde, l'Associació Fira de l'Oli ha organitzat conjuntament amb l'Ajuntament la festa major. Una festa major que va començar divendres al vespre i que va tenir el plat fort ahir amb la fira, que va anar acompanyada en un determinat moment per l'audició de sardanes per part de la Cobla la Bisbal Jove, que havia protagonitzat també la missa solemne.

LA XIFRA

89
estands
d'oli i d'altres productes artesanals es van repartir, un any més, pels carrers del centre del poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS