Economia

Encefalograma pla de l'atur al setembre a l'Alcoià-Comtat

La diferència d'un sol treballador que ha trobat feina és la dada agònica d'una situació límit que ja deixa un total de 18.236 aturats a aquestes comarques

L'atur ha pujat, per ordre d'importància, a Ibi amb 61 més, seguit de Biar amb 9 i Planes amb 7. Per contra, ha baixat a Onil amb 42 menys, seguit de Cocentaina amb 16 i Banyeres de Mariola i Beneixama amb 8 menys.

Des del final de la temporada de vacances, l'atur ha pujat en el sector de sense ocupació anterior amb 46 més i en la construcció amb 16, mentre que ha baixat en la indústria amb 31 menys, en els serveis amb 14 i en l'agricultura amb 18.

Una dada positiva entre el fosc panorama sociolaboral és que en el mateix setembre s'han signat 2.503 contractes de treball, 144 més que el mateix mes de l'any anterior, produint-se el major índex de contractacions en el sector Serveis amb 1.708 contractes que representen el 68,23% del total.

A la construcció, els 109 contractes sumen el 4,35%, els 649 de la indústria són el 25,92%, mentre que els 37 signats en agricultura sols representen l'1,47%.

Per a UGT, la baixada de l'atur en el mes de setembre en un treballador no deixa de ser positiva ja que el mateix període de l'any passat va pujar en 61; no obstant, són nombrosos els aturats de la comarca. «Les dades deixen patent que les polítiques de retallada de la despesa, si no van acompanyades de polítiques d'estímul al creixement, no compleixen amb els objectius de reducció del dèficit i, menys encara, creen ocupació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga