Empreses

Combakett preveu tornar a créixer un 20% combinant tradició i innovació

L'empresa ha creat i comercialitzat l'Ambicar, un ambientador elèctric per a cotxes

L'empresa fa una aposta de futur per la innovació i la col·laboració amb altres firmes

Facturació

1 M€

Treballadors

9

Any de fundació

1995


Combakett va decidir l'any 2000 apostar per la innovació però sense oblidar l'activitat tradicional de l'empresa basada en el sector del plàstic. Com a resultat, la firma de Santa Coloma de Cervelló fa tres anys que té una dinàmica de creixement d'un 20 per cent anual–que espera tornar a repetir al 2013–i una important projecció internacional. La clau de l'èxit va ser desenvolupar una nova tecnologia per microencapsular fragàncies líquides en suport sòlid i treure al mercat l'Ambicar, un ambientador elèctric per a cotxes. “No hi ha cap tipus de plàstic que tingui tanta capacitat aromàtica com el que hem aconseguit a Combakett”, afirma la product manager de l'empresa, Bárbara Muñoz.

La nova línia de negoci va obligar la firma catalana a fer un salt cap al sector del consum. Fins al moment, l'empresa s'havia basat en el sector industrial del plàstic tècnic i la transformació de termoplàstics i termoestables amb importants clients com SEAT, ABB, Scania i Valeo. Aquesta línia de producció es manté malgrat que, amb la crisi i la competència d'altres països, s'han hagut d'especialitzar encara més. Muñoz posa un exemple: “Fem peces de plàstic per a centrals nuclears o per a forns que han de suportar grans temperatures.”

El llançament al mercat de l'Ambicar es va fer a nivell estatal i a través de punts de venda coneguts per l'empresa com ara concessionaris de cotxes. Ben aviat, però, van fer el salt a l'exterior. Com explica Muñoz, es van sorprendre quan van arribar les primeres demandes d'altres països. Actualment, l'Ambicar es pot trobar, per exemple, a cadenes de botigues com Bauhaus, Norauto i als concessionaris del grup automobilístic SEAT-VOLKSWAGEN. A escala internacional, ja es troba a països com Alemanya, Holanda, Regne Unit, Romania, Polònia i França. Ivan F. Rodríguez, business developer de Combakett, avança, però, que en el cas del país veí a partir del gener l'Ambicar es podrà trobar en una important cadena de supermercats. Un dels objectius de la firma catalana és incrementar els punts de venda a Europa i consolidar el producte. El pas a Sud-amèrica s'està fent ara. En concret, ja es pot comprar a Veneçuela i República Dominicana i, pròximament, anirà a Colòmbia i Xile. De moment, s'està avaluant el salt cap a Mèxic. Gràcies a l'aposta per la innovació i el desenvolupament de productes d'àmbit internacional, Combakett ha augmentat la quota d'exportació un 30 per cent, segons Muñoz. La relació amb l'exterior també ha portat l'empresa a crear productes específics com ara un Ambicar per a Newcastle. També ho han fet, però, per a altres empreses estatals com SEAT, Nissan o el Gran Casino de Madrid.

A banda de la consolidació del mercat exterior, els responsables de Combakett tenen molt clar que com a estratègia de futur cal continuar la recerca i el desenvolupament de nous productes basats en la microencapsulació de les aromes. “El món avança cap a la incorporació de tot tipus de sensacions”, diu Rodríguez abans d'explicar que ja treballen amb empreses d'altres sectors en el desenvolupament de productes multisensorials i multifuncionals que incorporin una experiència aromàtica. En concret, s'està valorant la creació de joguines, joies i llums aromàtiques. “El que pretenem es diversificar el producte”, afegeix Muñoz. Deixa molt clar que tots els projectes estan en fase de desenvolupament malgrat que “n'hi ha alguns més avançats que d'altres”. El que sí que tenen clar és que cal avançar en la col·laboració —partnership— amb altres firmes aportant l'experiència i innovació necessària per apostar per nous productes.

A Combakett tenen una plantilla fixa de nou empleats que treballen a les instal·lacions de Santa Coloma de Cervelló. Hi participa tothom, des de producció fins a direcció, creant un equip multidisciplinari que es complementa amb professionals externs com, per exemple, perfumistes, dissenyadors industrials i, fins i tot, altres empreses del polígon del Baix Llobregat que, en moments puntuals, també participen en el procés productiu. Des de la direcció afirmen que la inversió en innovació és contínua.

Combakett és una empresa que té dues línies de negoci molt clares: la industrial basada en el sector del plàstic i la de gran consum que té com a principal exponent l'Ambicar, un ambientador elèctric


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS