Economia

L'atur baixa a Banyeres i puja a nivell comarcal

L'atur va seguir la seua escalada a l'octubre a les comarques de l'Alcoià i el Comtat al sumar 194 desocupats més

L'atur ha pujat fonamentalment a la ciutat d'Alcoi amb 162 aturats més, seguida de Muro amb 19, Biar amb 17 i Ibi amb 16 més. Per contra, ha baixat a Castalla amb 19 menys i els 18 ressenyats de Banyeres. Quant als sectors industrials, ha pujat en Agricultura amb 20 més, en Indústria amb 51, en Serveis amb 166 i en Sense Ocupació anterior amb 1 més.

Per contra, ha baixat en la Construcció amb 44 menys tot i ser un dels sectors més castigats per la crisi econòmica.. En la vessant positiva, a l'octubre s'han realitzat 2.407 contractes de treball, 153 més que el mateix mes de l'any anterior.

La major contractació s'ha donat al sector serveis amb 1.784, que representen el 74,13% del total de la contractació a la comarca, seguit per la Indústria amb 471 contractes, és a dir, el 19,56%.

Per a UGT, autora de l'informe, cal lamentar que l'atur haja pujat a la província d'Alacant en 3.359, mentre que en el conjunt del País Valencià en siguen 867, pel que demarcació alacantina es converteix així en una de les més castigades per aquesta lacra social.

Per altra banda, en aquestes comarques l'atur ha pujat en 194 persones quan en el mateix mes de l'any anterior va baixar en 25 treballadors, dada que es convertix en una mala notícia per a l'economia de l'Alcoià.

Segons el sindicat, «les dades deixen patent que les polítiques de retallada de la despesa, si no van acompanyades de polítiques d'estímul al creixement, no compleixen amb els objectius de reducció del dèficit i menys encara creen ocupació».

Finalment, es considera que cal canviar els objectius de la política econòmica recuperant el creixement i l'ocupació com a eixos fonamentals basats en una major cohesió i igualtat social, fent una crida a seguir les mobilitzacions previstes per al proper dimecres 14 de novembre arran de la convocatòria d'una nova jornada de vaga general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona