Economia

Sant Pere Pesc

El pagament semestral d'impostos serà possible

L'augment global dels impostos a Sant pere Pescador amb vista a l'any 2013 no anirà més enllà del 3,1 per cent, l'IPC català calculat el mes d'agost. Aquesta decisió significa que el consistori va decidir no fer repercutir directament en els veïns el diferencial de l'IVA, que ha passat del 18 al 21 per cent per la prestació de serveis (vigilància, salvament i socorrisme, escombraries) mitjançant l'increment de les obligacions tributàries.

Una de les novetats pel 2013 és la possibilitat de fraccionament semestral de l'IBI sobre finques urbanes per minimitzar els efectes de la càrrega impositiva en períodes de l'any massa determinats. A més, aquesta mesura pretén millorar la situació i les tensions de la tresoreria municipal.

En el cas de l'impost sobre béns immobles urbans (IBI sobre finques urbanes), Sant Pere Pescador aplicarà per a l'any 2013 l'increment corresponent a allò que disposa la normativa del govern espanyol (un 10%) als municipis que no han efectuat una revisió cadastral des de l'any 2002 –a Sant Pere Pescador l'última revisió cadastral va ser l'any 1989– i que, a més, tenien un tipus impositiu molt baix (inferior al 0,60% mínim obligatori que determina la normativa de l'Estat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.