Economia

ECONOMIA

La Bisbal manté l'índex d'atur registrat més alt del Baix Empordà

Ho desvetlla l'informe de conjuntura econòmica de la Cambra de Comerç de Girona

Es destaquen dos indicadors positius, l'exportació i el turisme

L'informe de conjuntura econòmica del Baix Empordà presentar ahir als empresaris de la comarca en un acte celebrat a Can Quintana, a Torroella de Montgrí, va fer aflorar que els municipis de més de 1.000 habitants de la demarcació estudiada amb un percentatge d'atur registrat més destacat són la Bisbal d'Empordà, per davant de tots ells, amb un 11,85%, seguit d'Ullà, amb un 10,70%, i Palafrugell, amb un 10,49 per cent. Les dades escollides com a mostra són del mes d'octubre. Respecte de l'atur registrat, l'estudi constata que ha anat augmentant en els darrers anys, situant-se amb el seu màxim el febrer passat, amb 3.977 demandants d'ocupació. Es constata que l'acceleració més notable a la comarca va tenir lloc l'any 2009, amb un calc força semblant al que havia succeït en la resta de la demarcació provincial. El març de l'any 2009 es va assolir la taxa de variació interanual més alta (79,59 per cent) i, a partir d'aleshores, el ritme de creixement de l'atur es va anar reduint fins a estabilitzar-se. L'atur registrat el mes d'octubre passat se situava en les 11.663 persones.

La trobada tenia l'objectiu d'analitzar i intercanviar experiències que generin coneixement. La presentació de l'informe econòmic va anar a càrrec d'Àngels Xabadia, doctora en administració i direcció d'empreses i investigadora de la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar.

En l'anàlisi del comportament dels indicadors d'activitat turística, es fa evident la solidesa del sector. I en la taula que presentava l'estudi es podia constatar que, tot i que l'últim any hi havia un establiment hoteler menys (-0,54%), les places van augmentar en relació amb l'any anterior, es destaca en l'estudi, de la solidesa del sector. El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, va admetre que les dues úniques notes positives eren les exportacions i el turisme, i va subratllar els símptomes de vitalitat i de força que mostra, en general, el teixit empresarial gironí, tot i el mal moment que es viu. “En general, es constata una evidència i és que es manté el nombre de turistes, però aquests gasten menys.” Altres de les dades destacades són la marxa d'estrangers i l'increment del nombre d'autònoms.

LA XIFRA

11,85
per cent.
Aquest és el percentatge d'atur registrat a la capital de comarca que es destaca en l'estudi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.