Economia

Sols la meitat dels aturats de l'Alcoià - Comtat cobra prestació econòmica

Aquest fet contrasta amb dades d'anys anteriors quan en l'any 2010 hi havia una taxa de cobertura de prestacions del 60,28%

Dels 18.532 aturats registrats al mes de novembre, aproximadament la meitat, és a dir, 9.385 cobren algun tipus de prestació econòmica, xifra que representa el 50,65%. Aquest fet contrasta amb dades d'anys anteriors quan en l'any 2010 hi havia una taxa de cobertura de prestacions del 60,28% i ja en 2011 va baixar fins a un 54,27%. Dades significatives que demostren que l'atur està produint vertadera pobresa entre molts conciutadans d'aquestes comarques, segons informa la central sindical UGT.

En termes absoluts, les poblacions que compten amb més nombre de treballadors que cobren les prestacions són Alcoi amb 4.215, és a dir, un 51,43%, seguida d' Ibi amb 1.624, el 48,99%, Cocentaina amb 757 (50,74%), Castalla amb 652 (52,92%), Onil amb 524 (54,02%), Muro amb 525 (48,84%), Banyeres de Mariola amb 248 (38,33%) i Biar amb 223 (48,69%), pel que Banyeres continua sent una de les poblacions més desfavorides.

Vicente Prieto, secretari general d'UGT, ha comentat que després de cinc anys de crisi i tres anys de regressió «la crisi està mostrant la seua cara més dramàtica, la dels aturats que ja no tenen cap tipus de prestació social i han de viure de la família». Afegeix que «ara els ha tocat als pensionistes, els que estan mantenint a una gran part dels desocupats amb una xicoteta pensió i que a partir d'ara ho serà més encara, sent les previsions per al 2013 encara més negatives que les d'enguany».

Prieto assegura, finalment, que el que necessita el país és «un canvi de rumb en el que el seu objectiu immediat siga el creixement econòmic, equilibrat i sostenible basat en l'ocupació de qualitat i no en l'atur i en les retallades».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs